blog

Waarom 2020 het jaar van bitcoins lightning network kan worden

By 6 februari 2020No Comments

Lange tijd was er maar weinig goed nieuws over het lightning network. Maar wat blijkt, op de achtergrond wordt er flink doorgebouwd. In dit artikel kijken we naar drie recente ontwikkelingen waardoor 2020 zomaar eens het jaar van bitcoin betalingen kan worden.

Even kort: het lightning network kan je zien als een laag om de blockchain van bitcoin heen. Alle betalingen gaan via deze tweede laag en worden niet direct geregistreerd op de blockchain van bitcoin. Dit gaat ervoor zorgen dat betalingen (voor bijvoorbeeld een kop koffie) sneller, efficiënter en vrijwel gratis worden.

Lightning Loop

Gisteren kondigde het team van Lightning Labs aan dat ze tien miljoen dollar hebben opgehaald bij investeerders. Maar nog belangrijker, ze kondigden ook hun eerste financiële product genaamd Lightning Loop aan. Lightning Loop is een dienst die het proces moet versimpelen van coins omzetten tussen het Lightning Network en de bitcoin-blockchain.

Concreet betekent dit dat de problemen met de capaciteit van de betaalkanalen zijn opgelost. Lightning Loop zorgt ervoor dat automatisch alle balansen worden geoptimaliseerd om  ervoor te zorgen dat transacties correct verlopen.

Strike

Het nieuws over Lightning Loop volgt na een aankondiging van Zap. Dit is een walletaanbieder, zij lieten hun nieuwe app Strike zien. Hiermee kan je direct bankrekeningen en creditcards verbinden met het Lightning netwerk. De app maakt het mogelijk voor gebruikers om Lightning-facturen te betalen zonder dat ze ooit echt hoeven te begrijpen dat ze bitcoin gebruiken.

Dit zou in de praktijk gebruikt kunnen worden in risicovolle industrieën zoals cannabis en natuurfilms voor volwassenen. Zij kunnen bitcoin-betalingen accepteren zonder dat klanten zich hoeven te registreren. Deze gebruikers omzeilen hiermee een aantal problemen die bitcoin met zich mee brengt. Denk aan perikelen met de belastingdienst, beweeglijkheid van de koers en het snappen van hoe bitcoin werkt.

Ontwikkelaars krijgen ook cadeau

Twee weken geleden onthulde Square Crypto dat er een nieuw lightning development kit is uitgebracht. Hierdoor wordt het makkelijker voor wallet- en appontwikkelaars om lightning te integreren. Bestaande wallets kunnen lightning toevoegen zonder dat de ervaring voor gebruikers moeilijker wordt.

Dit zijn het type ontwikkelingen die lightning tastbaar maken en bitcoin betalingen versimpelen.

Leave a Reply