blogExchanges

Waarde cryptocurrency Atari Token daalt met 70%

By 4 november 2020No Comments

Atari Token (ATRI) is het eerste uitstapje van Atari Interactive naar digitale gaming-valuta. De munt is ongeveer 36 uur beschikbaar en in die tijd is de waarde met bijna 70% gedaald. De huidige prijs is 0,08 dollar en ligt ruim onder de eerste verkoopprijs en ligt zelfs onder de kortingsprijs van de voorverkoop.

Veel problemen

De tokenverkoop werd gehouden op Bitcoin.com en twee dagen voordat de handel begon waren er nog verschillende problemen. Denk aan uitdagingen met de verwerking van bestellingen, het niet bijschrijven van fondsen en vertragingen bij opnames tot 16 uur. Het Atari Token-team moet nog reageren op deze problemen en hun actieve Twitter-account bleek de afgelopen dagen relatief stil.

Tegen de tijd dat deelnemers van de openbare verkoop toegang hadden tot hun tokens op 2 november, was de koers van ATRI al ingekakt en daalde tot 0,04 dollar. Die originele aankoopprijs tijdens de openbare verkoop was 0,25 dollar. Ofwel, een verlies van 84%.

Drie rondes

Tokens werden ook tegen een gereduceerd tarief verkocht in drie voorverkooprondes, voor 0,08 dollar per stuk in de eerste twee rondes en voor 0,16 dollar in de derde. In alle rondes werd de harde limiet van 1 miljoen dollar per ronde behaald.

Hoewel de munt aanvankelijk op Bitcoin.com Exchange werd gelanceerd, is de handel in ATRI nu ook mogelijk op Uniswap.

Een token voor alles

De missie van Atari Token is om ‘decentralisatie en universaliteit te brengen in de videogame- en interactieve entertainmentindustrie’, waarbij ATRI wordt gebruikt als een utility-token voor meerdere videogames en andere facetten van interactief entertainment.

Het concept voor de token werd in juni van dit jaar voor het eerst geïntroduceerd door Atari. Op 2 november kondigde Atari aan dat de online multiplayer-game Karma the Game of Destiny ATRI zal gebruiken als in-game valuta voor aankopen en transacties.

Atari is ook bezig met NFT-verzamelobjecten, dit zijn unieke digitale objecten zoals speelkaarten. Deze moeten worden gelanceerd op de WAX-blockchain. De eerste serie die wordt uitgebracht, bevat box-art voor videogames van Atari’s originele consolegames.

Leave a Reply