blog

Voor ’t zelfde geld: Ga je aan bitcoin en andere crypto verdienen met technische analyses

By 12 juli 2021No Comments

Crypto Insiders geeft een uniek aanbod met een nieuwe serie artikelen genaamd ‘Voor ‘t zelfde geld’. Hierin interviewen wij onze crypto coaches, analisten en andere crypto fanaten over hun standpunt in de markt 

In de eerste artikelen doen we een voorstelrondje. Dit is om te laten zien wie zij zijn en waarvoor je bij deze insiders terecht kan. Deze keer spreken wij Albert (31), alias AppY, een technisch analist bij Crypto Insiders.

Actieve discord members van Crypto Insiders kennen Albert van zijn scherpe technische analyses van de bitcoin koers en andere crypto. Wie hem vraagt om bepaalde tips of analyses, weet dat hij niet de beroerdste is tijd vrij te maken.

De van origine aandeel- en valuta trader maakt al sinds zijn 17e technische analyses. “Ik wilde in het begin helemaal niks weten over crypto. Ik was zelfs argwanend tegenover digitale valuta. Maar door de verveling tijdens corona wilde ik toch eens kijken of er wat in deze markt te halen viel.”

Een transparant portfolio

Wat Albert een one-of-a-kind analist maakt; hij is erg transparant over zijn portfolio.

Ik was op 22 december gestart met 1.000 euro. Al snel merkte ik dat dit een veel explosievere markt is dan de aandelen of valuta markt. Normaal kan ik met aandelen zo’n 20-30% per jaar verdienen, maar bij crypto had ik het idee dat ik mijn geld tien keer kon verdubbelen in korte tijd.

In vier maanden tijd kwam hij erg dicht bij zijn voorspelling. In april stond zijn portfolio op 9.300 euro. “Maar toen ging het mis”, vertelt Albert. “Door mijn emotie heb ik niet op tijd gereageerd op een eventuele dip. Wat resulteerde in een flinke daling in mijn portfolio.” Een maand later had hij nog 3.500 euro over.

Totale rendementen

“Ik ben een echte bankier en kijk naar de totale rendementen ten opzichte van de initiële investering. 250% winst in een half jaar tijd is een prachtig rendement. Als ik dat vergelijk met een aandelenmarkt is dit een winst als je 10 jaar in de aandelenmarkt zit.”

Ik besef me goed dat de markt moet meewerken om zulke grote winsten te behalen, maar het is goed te doen met een onderbouwing vanuit technische analyses. Mijn tip is: het is beter om weinig te verdienen dan veel te verliezen.

Samen sterk

Het doel van Albert is om de traders in de discord community van Crypto Insiders naar een hoger niveau te tillen.

Ik help ze met het maken van technische analyses. Doordat zij deze analyses ook delen met de community, bouwen we samen veel kennis op.

“Als je deze content wil volgen: kom bij onze discord”, zegt Albert. “Hier deel ik gratis informatie en cursussen om de groep beter te maken. Samen staan we sterk en maken we goede content om winstgevende trades te maken.”

Leave a Reply