Bitcoinblog

Voor ’t zelfde geld: Blijft bitcoins prijs tussen $29.000 en $41.000

By 26 juli 2021No Comments

Crypto Insiders geeft een uniek aanbod met een nieuwe serie artikelen genaamd ‘Voor ‘t zelfde geld’. Hierin interviewen wij onze crypto coaches, analisten en andere crypto fanaten over hun standpunt in de markt. Deze keer is het de beurt aan crypto coach Wessel Kersting, die praat over zijn portfolio en de prijsverwachting van komende weken.

“Op dit moment heb ik alleen bitcoin en ethereum”, vertelt Kersting. “Dat komt doordat ik het druk heb en niet veel tijd hebt om te handelen. Op dit soort momenten houd ik er van om het simpel te houden. De markt lijkt ook niet heel gunstig om je vermogen nu in altcoins om te zetten. Als de altcoinmarkt weer teken van leven geeft, dan vergroot ik die posities pas.”

De prijs van bitcoin ging al een aantal weken sideways, tot de stijging van gisteravond. Tijdens die zijwaartse beweging was er maar een klein aantal coins dat goed presteerde, dus ik wacht nog op een teken om alts te kopen. Ik denk dat het goed is om nu rust te pakken en ‘stabiele’ coins te hebben als BTC en ETH.

Verder kijken dan 41k

“Door de dip van mei is er extreme angst op de markt. Ik wacht af met het kopen van altcoins tot BTC de piek van $41.000 doorbreekt van 15 juni. Dat is de hoogste prijs die bitcoin afgelopen maanden heeft gemaakt. Als die breekt is het pas beter om andere posities dan BTC en ETH in te nemen.”

“Ik vind het niet raar als de prijs de komende weken tussen 29 en 41k beweegt”, zegt Kersting. Tussen deze bedragen zit een groot verschil en hierin kan veel gebeuren. Hij kijkt naar grotere trades als bitcoin hieruit beweegt.

Als BTC de 41.000$ niet haalt en zonder groot nieuws onder de 29k breekt, is het logisch om toch weer even dat hoogtepunt van punt van december 2017 te bevestigen.

“Voordat we door die resistance van 20.000$ braken, zag je dat de koers daar een beetje wachtte voordat de prijs omhoog schoot. Dat kan een teken zijn dat de prijs daar terugvalt.” Als dat gebeurt ziet hij hier een hele gunstige plek om BTC bij te kopen.

Technische Analyses en twitter

Zolang er niks op macroniveau gebeurt baseert Kersting alles op technische analyses. “Let wel: technische analyses kunnen de deur uit als Elon Musk weer wat interessants zegt. Een voorbeeld is de bounce van BTC op 29.000$. Dat kwam precies op het moment dat Elon Musk vertelde dat hij Bitcoin, Ethereum en Dogecoin bezit. Tijdens ‘The B Word’, het evenement waar hij dit vertelde, zei hij ook dat BTC de grootste investering is van de drie.”

“Je moet kijken wie belangrijk is in de markt en deze mensen volgen”, vertelt Kersting.

Zet vooral meldingen aan op Twitter want het is heel belangrijk om beide factoren in de gaten te houden. Eén belangrijke tweet kan je technische analyses obsoleet maken. Op deze manier ben je het beste voorbereid.

Heb jij vragen over Kerstings voorspelling of zijn technische analyses? Schroom niet om bij hem aan te kloppen in de online Discord community van Crypto Insiders.

Leave a Reply