blog

Verdien cryptocurrency door comics te lezen en games te spelen

By 6 december 2020No Comments

Crypto verdienen door comics te lezen? Klinkt als de hemel niet waar? Digital Entertainment Asset werkt samen met Media Do om een marktplaats te bouwen en runnen voor Non-Fungible Token (NFT) voor hun e-boeken.

In ruil daarvoor zal intellectueel eigendom van het netwerk van Media Do worden gebruikt voor games met blockchain-ondersteuning op het PlayMining-platform van DEA (Digital Entertainment Asset).

Coins als beloning

Maar wat heb je hier nou aan? Gebruikers worden beloond met DEAPcoins (DEP) voor eenvoudige taken zoals het spelen van games of het lezen van mangastrips via de service.

Media Do is het moederbedrijf van onder andere MyAnimeList, een actieve online community voor anime en manga met naar schatting 10 miljoen Noord-Amerikaanse gebruikers. Op het forum neemt cryptocurrency-betalingen op in zijn ecosysteem.

Investeren in blockchain

In een persbericht op woensdag kondigde blockchain platform Digital Entertainment Asset dus een samenwerking aan met Media Do, dat de DEAPcoins  zal laten circuleren op het platform van MyAnimeList.

Eerder dit jaar kondigde Media Do aan dat ze de komende twee jaar 300 miljoen yen (2,5 miljoen euro) zou investeren in blockchain technologie.

Verkoop e-boeken in de lift

De distributeur, die samenwerkt met meer dan 2.000 uitgevers en 150 online boekwinkels, noteerde in april 20% meer verkoop van e-boeken. Japan verkeerde op dat moment, net als de rest van de wereld, in een noodtoestand vanwege de wereldwijde COVID-19 pandemie.

De transactiegeschiedenis van de e-boeken wordt middels tokens vastgelegd op de blockchain. Omdat dit NFT-tokens zijn, elke token is uniek, is het mogelijk om gebruikte exemplaren te verkopen en royalty’s terug te betalen aan zowel uitgevers als schrijvers.

Een deel van de verkoop via deze markt van 5% tot 10% zal worden terugbetaald aan de oorspronkelijke rechthebbenden.

Leave a Reply