blog

Ethereum staking neemt serieuze vormen aan, ook veel vast op DeFi

By 7 december 2020No Comments

Volgens Ethereum oprichter Vitalik Buterin is nu meer dan een procent van het volledige aanbod van Ethereum gestaked op het aanbetalingscontract.

Net op tijd

Staking voor ETH 2.0 kende een trage start toen het depositocontract vorige maand officieel werd geïmplementeerd, maar naarmate de deadline in de buurt kwam, des te sneller er meer werd gestort. Hierdoor kon de nieuwe blockchain genaamd Beacon Chain zoals gepland op 1 december worden gelanceerd.

1% van alle ethers

Buterin zegt dat maar liefst één procent van het volledige aanbod van ETH nu in het depositocontract zit, eraan toevoegend dat het ‘nog steeds veel beter is dan ik had verwacht’.

Meer dan een miljoen ethers vast

Volgens Ethereum 2.0 Launchpad is er momenteel net minder dan 1,15 miljoen ETH gestort, wat een geschat jaarlijks percentage van 14,6% oplevert voor stakers. Beaconscan meldt dat deze ethers verdeeld zijn over iets minder dan 35.000 nieuwe nodes.

Het totale aanbod van Ethereum is ongeveer 113,7 miljoen ETH, wat betekent dat er iets meer dan één procent is ingezet. Buterin bevestigde dit cijfer door te stellen:

‘1% van het totale aanbod (~ 113,7 miljoen vanaf deze tweet), inclusief vastgelopen / verloren geld in dat totaal.’

Volgens DeFi Pulse zijn er iets minder dan zeven miljoen ETH vergrendeld in verschillende DeFi-protocollen en dit is goed voor ongeveer 6% van het totale aanbod.

Wachten op beurzen

Als je op dit moment wil ethers wil staken, dan moeten daar nog veel handelingen voor worden verricht. Het is nog niet zo gebruiksvriendelijk als het staken van andere coins. Verwacht wordt dat de komende maanden gecentraliseerde beurzen (zoals Binance) zullen beginnen met het uitrollen van gedeelde stakingdiensten. Eigenlijk maakt zo’n beurs dan een pool van allemaal individuele stakers waardoor je ook met minder dan 32 ethers mee kunt doen.

Vanwege de economische aspecten en vroege risico’s van ETH 2.0 krijgen vroege stakers de hoogste beloningen die in de loop van de tijd zullen afnemen naarmate er meer ethers worden gestaked.

Prijs hangt rond 600 dollar

Op dit moment is de koers van Ethereum gezakt tot ongeveer 600 dollar. Tijdens een dip afgelopen vrijdag daalden de prijzen tot rond de 560 USD, maar de koers herstelde zich snel tijdens het weekend.

Grote kans dat de volgende stap omhoog wordt bepaald door Bitcoin en of het eindelijk de grote muur van weerstand kan doorbreken op 20.000 dollar.

Mocht dat lukken, dan wacht Ethereum een belangrijk weerstandsniveau op ongeveer 800 dollar, waar het meerdere keren stuiterde tijdens de vorige bull-markt.

Leave a Reply