blog

Venmo biedt 70 miljoen klanten bitcoin, litecoin en ethereum

By 21 april 2021No Comments

Venmo, de sociale betalingsafdeling van PayPal, heeft aangekondigd dat gebruikers cryptocurrency kunnen kopen, verkopen en beheren via de mobiele app.

Voor alle 70 miljoen klanten

Het bedrijf zegt in een aankondiging dat de service, genaamd ‘Crypto on Venmo,’ gisteren begon met uitrollen en binnen enkele weken direct beschikbaar zal zijn voor al zijn 70 miljoen klanten in de Venmo-app.

Net als bij PayPal wordt het aanbod op Venmo mogelijk gemaakt door de samenwerking met Paxos, zij regelen de technische uitvoering van de transacties. Op dit moment worden alleen bitcoin, litecoin, ethereum en bitcoin cash ondersteunt  binnen de app van Venmo.

Was te verwachten

Dit komt natuurlijk niet als een verrassing. Toen bekend werd dat PayPal cryptocurrency-diensten zou gaan aanbieden, werd ook al gesproken over een vervolg van Venmo in 2021. Hiervoor hebben zowel PayPal als Venmo een licentie gekregen van het New Yorkse Department of Financial Services. Zonder deze goedkeuring zouden ze geen cryptocurrency mogen aanbieden.

Venmo zei in de aankondiging dat volgens haar onderzoek naar klantgedrag uit 2020 meer dan 30% van haar klanten al begonnen is met het kopen van cryptovaluta of aandelen, waarvan 20% tijdens de pandemie is begonnen.

‘Klanten zullen de mogelijkheid hebben om cryptocurrency te kopen en verkopen met geld van hun saldo bij Venmo, of een gekoppelde bankrekening of betaalpas. Alle transacties worden rechtstreeks in de Venmo-app beheerd’, zei het bedrijf in het persbericht.

Verschil PayPal en Venmo

De meeste Nederlanders weten wat PayPal is, maar zullen minder bekend zijn met Venmo. Met PayPal kun je online betalingen verrichten, dus het wordt meer gebruikt als een soort extra bankrekening om online aankopen mee te doen. Venmo haakt in op het sociale deel van betalingen, bij Venmo heb je ook een online bankrekening, maar stuur je geld over en weer zoals wij in Nederland met Tikkie doen.

De aankondiging van Venmo kan belangrijk worden, niet alleen vanwege de grootte van het platform en de snelle groei. De nieuwe cryptofunctie zal waarschijnlijk ook een bredere impact hebben, omdat Venmo gebruikers aanmoedigt om hun activiteiten te delen op een soort tijdlijn. Deze is zichtbaar voor iedereen, wat in de praktijk betekent dat Venmo-gebruikers binnenkort berichten zullen zien als ‘Alice kocht $ 50 aan Bitcoin.’

Het sociale vliegwiel effect hiervan is eigenlijk gratis reclame voor cryptocurrency.

Leave a Reply