blog

Venezuela geeft coronavirus artsen elk één cryptocurrency Petro

By 5 april 2020No Comments

Nicolas Maduro,  de huidige president van Venezuela, heeft een campagne aangekondigd om de medische staf van zijn land te ondersteunen tijdens de crisis van het coronavirus. Zijn gift? Een airdrop, elke arts krijgt één petro.  Zucht.

Het initiatief heet ‘Doctors of the Homeland’ en zal ervoor zorgen dat elke Venezolaanse arts een door olie gebackte Petro token van de regering krijgt. Aldus onderstaande tweet van een overheidsfunctionaris.

Venezuela geeft Petro bonus aan artsen

De tokens worden gedistribueerd via het ‘Patria-systeem’ van Venezuela, een platform dat door de regering is opgezet om het falende banksysteem van het land te omzeilen. Hierdoor kunnen ze bonussen en subsidies uit geven via hun eigen cryptocurrency Petro.

De Petro tokens zijn naar verluidt gekoppeld aan de prijs van één vat Venezolaanse olie. Na de grootste crash van de olieprijs in 18 jaar, is de olieprijs de afgelopen dag met 20% gestegen en wordt momenteel verhandeld voor ongeveer 27 dollar per vat.

Petro is niet echt populair

Terwijl de regering van Maduro beweert dat de Petro ongeveer 60 dollar waard is, vermelden populaire Venezolaanse handelsplatformen dat de token voor maximaal 26 Amerikaanse dollars wordt verhandeld.

Maar we moeten deze airdrop ook niet onderschatten. Het maandelijks minimumloon in Venezuela is 3,61 dollar plus 2,89 dollar in voedselbonnen. Ook artsen verdienen niet veel meer dan dit, dus één petro kan gelijk staan ​​aan een aantal maanden werk.

Venezolaanse ziekenhuizen brokkelen af

Maduro had de Petros misschien beter rechtstreeks aan Venezolaanse ziekenhuizen kunnen doneren, waarvan de meeste naar verluidt slecht uitgerust zijn om het coronavirus het hoofd te bieden. Vice schreef hierover en kwam tot de conclusie dat zelfs zeep beschouwd wordt als luxe middel. Ze waren op bezoek bij het Caracas Universitair Ziekenhuis.

In het artikel staat dat veel medewerkers verwachten dat het een kwestie van tijd is voordat het ziekenhuis overlopen wordt. Zeker als het aantal bevestigde COVID-19 besmettingen toeneemt. Volgens de WHO zijn er 146 besmettingen en 5 sterfgevallen.

Maria Landaeta, hoofd infectieziekten van de universiteit van Caracas zegt hierover tegen Vice:

Ik vrees dat we volgende week geen voorraden zullen hebben wanneer er naar verwachting een piek zal zijn

Leave a Reply