blog

Veilinghuis Sotheby’s uit New York accepteert Bitcoin en Ethereum voor kunstwerk Banksy

By 4 mei 2021No Comments

Tijdens een interview met CNBC’s Squawk Box kondigde de CEO van Sotheby’s Charles F.Stewart aan dat het veilinghuis Bitcoin en Ethereum zal accepteren na een samenwerking met Coinbase.

“We zijn erg enthousiast om dit mogelijk te maken. Het is iets waar we al een hele tijd over nagedacht hebben”, zei Stewart. Let vooral op zijn woorden ‘mogelijk maken.’ Stewart zegt dat het aan de artiesten zal zijn welke vorm van valuta ze zouden willen accepteren. ‘Dat is uiteindelijk aan hen’, zei Stewart.

Dollars of cryptocurrency aanhouden

Toen hem werd gevraagd of het bedrijf cryptocurrency op zijn balans zou houden of in dollars zou omzetten, zei Stewart: ‘Een deel van de samenwerking met Coinbase geeft ons niet alleen de mogelijkheid om de betaling te verwerken, maar eigenlijk ook de optie om Bitcoin en Ethereum vast te houden.’

Kunstwerk Banksy krijgt primeur

Kunstliefhebbers kunnen vanaf volgende week met Bitcoin en Ethereum bieden op ‘Love Is in the Air,’ het beroemdste schilderij van de pseudonieme Britse straatartiest Banksy. Love is in the Air is een typisch Banksy-schilderij. Het herkenbare beeld is synoniem geworden met de onuitwisbare grafische stijl, de wrange humor en het stimulerende politieke commentaar van de kunstenaar.

Bron: Sotheby’s

Banksy’s onderwerp neemt de archetypische houding aan van burgerlijke onrust, bereidt zich voor om een steen of bom naar een onzichtbare vijand te gooien, maar de kunstenaar vervangt het projectiel door een bos bloemen, waardoor dit beeld van gewelddadige onrust wordt ontwapend om een werk te creëren tot een pleidooi voor vrede. Het werk bevat een boeket van felgekleurde bloemen die door de kunstenaar met de hand in olieverf zijn geschilderd, een uniek kenmerk dat zelden voorkomt in het oeuvre van Banksy.

Wellicht kan je de verkoop van Beeple’s NFT-kunstwerk nog herinneren. Deze leverde 70 miljoen dollar op, dat was overigens niet bij Sotheby’s, maar bij het Britse veilinghuis Christies.

Leave a Reply