blog

VeChain draagt bij aan handelsakkoord Frankrijk en China en staat op Binance US, koers stijgt

By 7 november 2019No Comments

Vandaag zijn er twee grote en positieve ontwikkelingen voor Vechain bekend gemaakt. De dag begon vanochtend met een mededeling van Binance dat Amerikaanse klanten weer kunnen handelen in VET.

Dat bleek nog maar het begin, want vanmiddag werd bekend dat de blockchainoplossing van VeChain een cruciale rol gaat spelen in een deal tussen China en Frankrijk.

VeChain in Amerika

Normaal gesproken is dit groot nieuws voor VeChain-traders, maar nu lijkt het een voetnoot te worden. Sinds een paar maanden kunnen Amerikanen vanwege regelgeving geen gebruik meer maken van de exchange van Binance. Daarom is er een speciale Amerikaanse tak geopend van de beurs. Langzaamaan worden hier steeds meer nieuwe coins aan toegevoegd. Vandaag werd VeChain toegevoegd.

VeChain in China en Frankrijk

Twee weken geleden was de Chinese president Xi al positief over het gebruik van blockchain. Dit zorgde voor een positieve vibe in de cryptomarkten. De koers van bitcoin steeg op een gegeven moment zelfs met meer dan 35% binnen een paar uur.

Maar nu heeft president Xi de daad bij het woord gevoegd. VeChain levert een publieke blockchain oplossing, samen met ASI group en DNV GL. Het idee is dat Frankrijk en China een handelsakkoord hebben getekend met als doel dat Frankrijk meer eet- en drinkwaren naar China mag exporteren. De blockchain van VeChain zorgt ervoor dat de Franse eet- en drinkwaren transparant en traceerbaar de B2B-markt opgaan.

Al in gebruik genomen

De aankondiging werd gedaan op een persconferentie tijdens de China International Import Expo 2019 (CIIE). De Franse president Macron  en president Xi Jinping waren eerder deze week allebei aanwezig op de CIIE. Er is zelfs al een kleine demo gehouden. President Xi kreeg een stuk vlees voorgeschoteld van Limousin Promotion.

Het vlees is geïmporteerd doormiddel van de blockchain oplossing van onder andere VeChain.

Volgens France 24 is China momenteel de 7e grootste handelspartner van Frankrijk. In 2018 importeerde China voor 24,5 miljard Franse goederen. De koers van VeChain is op het moment van schrijven de afgelopen 24 uur met meer dan 10% gestegen.

Meer informatie over de deal tussen Frankrijk en China en de rol van VeChain vind je in dit bericht van VeChain.

Leave a Reply