blog

Vandaag is block halving van bitcoin cash (BCH), waarde stijgt met 30%

By 8 april 2020No Comments

Over 35 dagen is de block halving van bitcoin, maar vandaag zal bitcoin cash rond 13:30 uur zijn eigen halvering ondergaan. Dat is ook terug te zien in de koers van BCH.

Dertig procent gestegen in aanloop naar halving

Volgens deze bch koerspagina was de waarde op 1 april nog 213 dollar. Inmiddels is BCH gestegen naar een waarde van 277 dollar. Binnen een week steeg de dollarkoers dus met 30%!

De twee grootste stijgers van vandaag van de top 100 cryptocurrency’s zijn de twee afsplitsingen van bitcoin, dus bitcoin cash en bitcoin SV. Ook van laatstgenoemde wordt de blokbeloning deze week gehalveerd.

Nog maar 7 blokken te gaan!

Volgens gegevens van Bitcoin Cash blockexplorer Blockchair, zijn er nu 629.993 blokken gevonden. Op blok 630.000 wordt de beloning gehalveerd, over 7 blokken is het dus zo ver en dat is iets minder dan een uur.

De halving van BCH lijkt op die van bitcoin. Bij een bepaald blok worden de beloningen voor miners gehalveerd. Deze miners krijgen een beloning als ze er in slagen een BCH-blok te verifiëren en toe te voegen aan de BCH-blockchain (een nieuw blok wordt ongeveer elke 10 minuten geproduceerd).

Beloning gaat naar 6,25 BCH

Over een klein uurtje wordt de beloning gehalveerd van 12,5 naar 6,25 BCH. Om de 210.000 blokken, dat is ongeveer 4 jaar, wordt de blokbeloning gehalveerd. Dit gaat door totdat de beloning nul bereikt, verwacht wordt dat dat in 2140 zal gebeuren.

Momenteel zijn er in theorie 18,374,940 BCH in omloop en net als bij bitcoin is de maximale voorraad beperkt tot 21 miljoen.

In november voorspelde Dan Hedl, directeur van Kraken, dat de BCH halving catastrofaal zou kunnen zijn. Een daling van 50 procent aan blokbeloningen zal naar verwachting een enorme tol eisen voor de beveiliging van het BCH-netwerk. Dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot een gevreesde aanval van 51 procent. Hierdoor kunnen transacties worden teruggedraaid en munten dubbel uit worden gegeven.

Daarnaast kunnen miners die nu het BCH netwerk beveiligen, de overstap maken naar het netwerk van bitcoin. Ze delen namelijk hetzelfde algoritme.

Hoe dan ook, voor velen is de BCH halvering interessant, je kunt hier lering uit trekking en dit meenemen naar de halving van bitcoin.

Leave a Reply