blog

UFC vechter Ben Askren promoot bitcoin halving 2020

By 8 april 2020No Comments

Iedereen die al langer bezig is met bitcoin heeft op z’n minst wel eens gehoord van de block halving. Maar probeer dit concept maar eens uit te leggen aan een vriend, die zo snel mogelijk zijn geld wil verdubbelen met bitcoin. Het helpt dat bekende mensen zich inzetten voor de promotie van bitcoin en nu ook van de halving.

Bitcoin Halving May 13

Ben Askren, voormalig Ultimate Fighting Championship vechter en bekend om zijn geloof in bitcoin, heeft zijn naam gewijzigd in Bitcoin Halving May 13. Ok, niet zijn echte naam, maar zijn weergavenaam op Twitter, hij heeft 311.000 volgers en dat zijn niet alleen maar bitcoiners.

De naam en datum verwijzen naar de block halving die over minder dan 35 dagen plaatsvindt. Op het moment dat er 630.000 blokken aan de blockchain geregen zijn, wordt de beloning voor miners gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Dat leggen wij beter uit in onderstaande animatie.

De beroemde vechter heeft eerder affiniteit met cryptocurrency getoond. Askren heeft meermaals cryptocurrency gepromoot op zijn Twitteraccount en zegt ook vaak dat hij bitcoin heeft gekocht. In één van zijn laatste tweets benoemt hij zelfs PlanB.

Litecoin en Instagram

De voormalige UFC-vechter werd eerder ook betaald om litecoin te promoten. In januari 2019 onthulde Askren dat hij was gesponsord door de Litecoin Foundation voor UFC 235. Vervolgens plaatste hij foto’s op zijn Instagram account met een Litecoin T-shirt.

UFC en cryptocurrency

Naar schatting vijf miljoen mensen kijken naar alle UFC gevechten. Dit biedt een enorm bereik om van te profiteren. De Amerikaanse vechtsportbond werkt samen met Dapper Labs, het bedrijf achter de CryptoKitties blockchain-game, om digitale verzamelobjecten van de UFC te lanceren.

In 2015 begon de relatie tussen UFC en cryptocurrency. In dat jaar was vechter Jon Fitch de eerste die in bitcoin werd betaald.

De UFC kwam kortgeleden nog in het nieuws. Net als alle andere sportevenementen en bedrijven heeft ook de UFC te maken met reisbeperkingen en mogen er geen groepen samen komen. Daarom heeft de UFC veel evenementen stopgezet. Begin deze week verklaarde de sportbond echter een eiland te willen afhuren om gevechten zonder publiek te organiseren.

Leave a Reply