blog

Vanaf nu mogelijk om te testen met NFT’s op netwerk Ripple (XRP)

By 15 januari 2022No Comments

Zo’n beetje elk zichzelf respecterende crypto-project moet iets doen met NFT’s. Anders hoor je er gewoon niet bij hoor. Ripple zou de volgende grote speler kunnen zijn die een rol van betekenis kan spelen in de NFT-space. Een paar maanden geleden werd al bekend dat er een NFT-platform ontwikkeld zou worden op de XRP Ledger. RippleX heeft nu eindelijk de NFT-Devnet vrijgegeven voor gebruikers om de NFT-functionaliteiten te testen.

NFT’s op Ripple

RippleX heeft aangekondigd dat het NFT-testnet nu beschikbaar is voor ontwikkelaars om te leren en te experimenteren met de native NFT-mogelijkheden van de XLS-20d. XLS-20d is een verbetervoorstel dat in mei vorig jaar werd geïntroduceerd om uitbreidingen op de XRP Ledger te bouwen. Het is niet alleen mogelijk om unieke NFT’s te maken, maar ook om andere tokens over te dragen en te bewaren.

In de verklaring staat dat het NFT-Devnet is gemaakt als een bèta-omgeving voor ontwikkelaars om NFT-functionaliteiten op de XRPL te testen voordat de XLS-20d op het mainnet wordt uitgebracht.

‘Geavanceerde functies zoals automatische royalty’s, die meer geavanceerde royaltystructuren voor makers mogelijk maken, en mede-eigendom, dat de toegangsmogelijkheden tot activa uitbreidt, zijn ook ingebouwd in het voorstel.’

Testen op een niet-van-echt-te-onderscheiden omgeving

RippleX zei verder dat de release van het NFT-Devnet ontwikkelaars in staat zal stellen om voor de allereerste keer NFT’s op de XRPL te minten, en het testnetwerk is precies gebouwd zoals het echte DevNet eruit zal zien. Het NFT-Devnet zal ook dienen als platform voor de XLS-20d welke als eerste wordt uitgebracht, zodat ontwikkelaars en serveroperators alvast kunnen testen, ‘zonder de prestaties van de XRPL in gevaar te brengen.’

NFT’s zijn de hype van 2021

Voor NFT en Ripple liefhebbers is dit een mooie ontwikkeling, die misschien zelfs iets te laat komt. Sinds 2021 zijn NFT’s een ontzettend grote hype en marktplaatsen zoals OpenSea, zijn enorm in populariteit gestegen.

Het is dus niet gek dat Ripple deze snelgroeiende industrie probeert te verzilveren door middel van een aantal voorgestelde veranderingen en ontwikkelingen. Tegelijkertijd hebben ze ook uitgesproken NFT’s kostenefficiënt te maken, iets waarvoor zijn rivaal Ethereum alom bekritiseerd werd.

Naast de lancering van het testnet, heeft Ripple ook een fonds van 250 miljoen dollar geopend met als doel om NFT-ontwikkelaars aan de Ledger te binden.

Leave a Reply