blog

Vanaf 15 juni bieden op Polkadot voor parachain-slots

By 9 juni 2021No Comments

Het team achter het gedecentraliseerde financiële (DeFi) platform Polkadot zegt dat het klaar is om te beginnen met de veiling van parachain-slots. Vanaf 15 juni kan er geboden worden.

Plug-and-play blockchains

Polkadot is een blockchain-protocol ontworpen om meerdere blockchains samen te brengen om samen te werken. Zo kunnen verschillende type data en assets uitgewisseld worden tussen verschillende blockchains. Polkadot noemt deze parallelle blockchains parachains. Tot nu toe is er een limiet aan het aantal parachains die verbinding kunnen maken met de hoofdblockchain van Polkadot (relaychain). Lege plekken waar een parachain ingeplugd kan worden, worden slots genoemd.

Door meer parachain-slots te veilen, kunnen meer blockchains worden geïmplementeerd op het Polkadot-netwerk en communiceren met andere blockchains die al zijn geïntegreerd.

Testnet Kusama

De integratie van deze parachains wordt eerst getest op een testnet genaamd Kusama. Zowel Polkadot als Kusama zullen parachain-slots veilen in een poging om efficiënter te selecteren welke parachains worden toegevoegd aan het kerngedeelte van het blockchain-netwerk. Volgens een blogbericht geschreven door Gavin Wood, mede-oprichter van Ethereum en maker van Polkadot, krijgen projecten die vertrouwen krijgen van leden van de Kusama-gemeenschap prioriteit.

‘Wij zijn van mening dat er geen bekende technische blokkades meer zijn die de veilingen of parachain-functionaliteit stoppen,’ schreef Wood. ‘Aangezien de hoeveelheid bescherming die Kusama geeft evenredig is aan de hoeveelheid tijd dat het project werkt op Polkadot, kan er zo snel mogelijk geïmplementeerd worden. Dat is goed voor het welzijn van Polkadot.’

Staken tot 15 juni

In de blogpost doet Wood de aanbeveling om op 15 juni met de eerste veiling te beginnen, zodat potentiële stakers op Kusama voldoende tijd hebben om KSM daadwerkelijk te staken. Deze tokens zijn namelijk nodig om mee te bieden op de slots. Vervolgens begint een biedperiode van twee dagen, gevolgd door een eindperiode van vijf dagen. In totaal vinden er vijf veilingen plaats gedurende vijf weken.

Leave a Reply