blog

UNICEF accepteert donaties in bitcoin en ether, keert ook uit in cryptocurrency

By 9 oktober 2019No Comments

United Nations International Children’s Emergency Fund, beter bekend als UNICEF, heeft een cryptofonds gelanceerd. Hiermee kunnen ze donaties in bitcoin en ether ontvangen, houden en verzenden. Het doel van dit fonds is om open source technologieprojecten financieel te ondersteunen.

Deze projecten moeten ten goede komen aan kinderen over de hele wereld.

Donaties worden in cryptocurrency gedoneerd en uitgedeeld

UNICEF deelde dit gisteren op hun website. Ze schreven dat ze alle crypto donaties ook in dezelfde cryptovaluta uitkeren. De coins worden dus niet omgezet in fiat.

De eerste donatie is al binnen en komt van de Ethereum Foundation.

Die eerste donatie wordt verdeeld over drie partijen: Prescrypto, Atix Labs en Utopixar. Deze bedrijven richten zich op “medicijnenrecepten, het matchen van investeerders met diegenen die financiering nodig hebben, gemeenschapstokens en engagement.”

Honderd ether is van Ethereum Foundation

Aya Miyaguchi van de Ethereum Foundation zei op het DevCon-evenement dat honderd ether naar UNICEF is gestuurd. Dat is nu ongeveer 16.400 euro waard.

“Dit is een nieuwe en opwindende onderneming voor UNICEF”, zegt Henrietta Fore van UNICEF. “Als digitale economieën en valuta’s de potentie hebben om het leven van komende generaties vorm te geven, is het belangrijk dat we de mogelijkheden die ze bieden onderzoeken. ”

“Samen met UNICEF nemen we actie met het crypto fonds om de toegang tot basisbehoeften, rechten en middelen te verbeteren,” aldus Miyaguchi.

UNICEF is vooruitstrevend

Dit is niet de eerste keer dat UNICEF iets doet met blockchain en crypto. Eerder dit jaar sprak de organisatie met de regering van Kirgizië. De twee partijen willen blockchain gebruiken om internettoegang te verbeteren aan scholen in het land. Hier is Project Connect voor opgestart.

In december 2018 verklaarde UNICEF dat ze 100.000 dollar willen investeren in zes blockchain startups. Deze startups moesten zich bezig houden met wereldwijde uitdagingen en de oplossing zoeken in de technologie van blockchain. Denk hierbij aan meer transparantie in de gezondsheidszorg, het beheren van financiën en het stroomlijnen van de logistieke keten.

Vorig jaar schreven wij ook over het minen van cryptocurrency via je browser. De geminede coins worden dan via de website van Unicef Australië direct gedoneerd.

Leave a Reply