blog

Uiterlijk begin 2023 is bitcoin 250.000 dollar waard, aldus prognose Draper

By 25 februari 2020No Comments

De gemiddelde koers van de Dow Jones daalde gisteren met 1.031,61 punten of 3,56%. In de 124-jarige geschiedenis van de Dow is dit pas de vierde keer dat dit gebeurt. Tim Draper verliet zes maanden geleden de aandelenmarkt om zich vol op bitcoin te storten. Hij blijft dan ook bij zijn voorspelling dat bitcoin 250.000 dollar waard wordt begin 2023.

Overstap naar cryptocurrency

In een interview op CNBC zegt Tim Draper van venture capital firma Draper Associates dat de meeste van zijn activa nu in crypto zit.

In het interview legt Draper uit waarom hij hiervoor gekozen heeft:

Ik moet toegeven dat ik ongeveer een half jaar uit de markt ben. Het voelde heerlijk voor mij, en ik verplaatste de meeste van mijn assets naar crypto en bitcoin. Ik denk dat dat nu een soort veilige haven is, en ik denk dat deze correctie misschien meer is dan dat, maar ik denk dat we een interessante rit tegemoet gaan.

Uiterlijk begin 2023 bitcoin 250.000 dollar

In december van 2019 voorspelde Draper al dat de prijs van bitcoin zou stijgen naar 250.000 dollar vanwege de bitcoin block halving. Bitcoin leek goed op weg, door dit jaar 10.000 dollar waard te worden. Maar de koers heeft zich inmiddels weer gecorrigeerd naar de huidige prijs van 9.560 dollar. Toch blijft Draper optimistisch:

Ik denk dat bitcoin in 2022, of begin van 2023,  250.000  dollar waar wordt. Bitcoin wordt de valuta naar keuze.

Dat komt omdat bitcoin je een keuze biedt. Je kan ervoor kiezen om banken geen 2% of 4% te geven elke keer als je je creditkaart gebruikt. Of heb je liever een valuta die geruisloos, open, transparant, wereldwijd en niet gebonden is? Tegen elke politieke macht?

Op een gegeven moment zullen mensen die overstap maken en dan wordt bitcoin de grote winnaar.

Draper is ervan overtuigd dat bitcoin de valuta van de toekomst wordt. Hij denkt dat de wereld er veel beter van wordt doordat bitcoin decentraal is.

Buffett tegen Draper

Ook werd Draper geconfronteerd met een interview van Warren Buffett. Laatstgenoemde was heel negatief over bitcoin en zei dat cryptocurrency’s geen waarde hebben. Draper antwoordde hierop door te kijken naar het portfolio van Buffett. Die bestaat vooral uit belangen in banken en verzekeringsmaatschappijen.

Hij ziet een enorme bedreiging voor zijn bedrijven. Zijn bezit is meer dan 50% in banken en verzekeringsmaatschappijen, dus het is duidelijk dat hij geen bitcoin wil.

Iedereen die het heeft bestudeerd, weet dat het zoveel beter is dan wat we nu hebben. Deze valuta’s die verbonden zijn aan de fiat-regering zijn, denk ik, gewoon een overblijfsel uit het verleden. Het zal zijn alsof je drachmen en franken vasthoudt.

Leave a Reply