blog

Ethereum presteert beter dan bitcoin in februari, opnieuw naar 285 dollar?

By 25 februari 2020No Comments

De verwachtingen rondom Ethereum zijn hooggespannen, nog dit jaar rollen de ontwikkelaars het nieuwe Ethereum 2.0 uit. En dat niet alleen, het aantal DeFi-toepassingen laat zien dat Ethereum nog steeds springlevend is. Hoog tijd dus voor een ether koersanalyse!

Ether gaat zijn eigen weg, 60 procent hoger dan vorige maand

Wat ons vooral opvalt is dat ether zijn eigen weg gaat. Op de grafiek hieronder zie je de relatieve koersbewegingen. Dus niet de prijs in euro of dollar, maar de stijging in procenten.

Vanaf eind januari tot begin februari bewegen bitcoin en ether nog vrijwel hetzelfde. Maar vanaf 2 februari schiet de koers van ether omhoog, terwijl bitcoin achterblijft. Op dit moment staat de ether koers ruim 60 procent hoger dan een maand terug. Dat staat in schril contrast met bitcoin, dat iets meer dan 14 procent in waarde is gestegen.

Ether uitgedrukt in bitcoin, stijging van 41 procent

En dat is ook positief wanneer je aan het handelen bent om meer bitcoin bij elkaar te sprokkelen. Hieronder zie je opnieuw de koers van ether in februari, maar dan uitgedrukt in bitcoin in plaats van dollar. In bijna een maand is de koers van ether met 41 procent gestegen ten opzichte van bitcoin.

Op 1 februari was een ether namelijk 0,019 bitcoin, nu is diezelfde ether 0,027 bitcoin waard.

Golden cross ook bij ether

Vorige week las je bij onze bitcoin koersanalyse over de golden cross. Deze is ook bij Ethereum zichtbaar. Een golden cross is een heel positief teken. Ook in andere financiƫle markten gebruiken analisten een golden cross om aan te tonen dat er sprake is van een bull market, een periode waarin de koers langdurig blijft stijgen.

Een golden cross is een kruising tussen twee voortschrijdende gemiddelden, ofwel Moving Averages. De 50-dagen Moving Average (rood) stijgt boven de 200-dagen Moving Average (groen). Het hoeven niet per se deze twee lijnen te zijn, maar deze zijn wel het populairst onder analisten. Op de grafiek hieronder zie je de golden cross uit 2019 en die uit van jaar:

Wat verwachten we van de koers van ether?

De golden cross is een goed teken voor de lange termijn. Maar op korte termijn kan er nog steeds van alles gebeuren. Wat verwachten we de komende dagen van de ether koers? Zoals je van ons gewend bent beschrijven we een positief (bullish) en een negatief (bearish) scenario.

Bullish
Stijgt ether, dan vinden we de eerste weerstand op 275 dollar (253 euro). Lukt het om hier doorheen te breken, dan komt 285 dollar (263 euro) weer in beeld, de voorlopige top van 2020.

Bearish
Maar wat als ether de komende dagen daalt? Dan vormt 235 dollar (217 euro) een belangrijke ondersteuning.

Leave a Reply