blog

Uitbraak uit deze Bitcoin trendlijn zorgt voor begin bull market

By 20 mei 2020No Comments

Na dagen van vuurwerk beweegt bitcoin zich weer wat rustiger. Of maakt de koers zich juist op voor een volgende grote beweging? Stilte voor de storm klinkt als een cliché, maar bitcoin maakt dat meestal wel waar. Wat kunnen we van de komende dagen verwachten?

Deze driehoek brengt bitcoin tot 11.500 dollar

Je kijkt hieronder naar de bitcoin koers, uitgedrukt in dollars. Elke candle op de grafiek stelt vier uur voor.

Op dit moment beweegt de bitcoin koers zich in een driehoek. Breekt de prijs aan de bovenkant uit? Dan is het koersdoel even groot als de ‘opening’ van de driehoek, aan de linkerkant. In dit geval betekent dit dat 11.500 dollar (10.500 euro) mogelijk is in de komende dagen.

Een neerwaartse uitbraak betekent dat de prijs weer terug kan zakken richting 8.600 dollar (7.860 euro). Dit komt overeen met de laagste prijs van bitcoin begin deze maand.

Golden cross nu echt een feit

Maar of de koers zal dalen is de vraag. Op dit moment is de golden cross op de bitcoingrafiek namelijk definitief een feit. Dat zie je op de grafiek hieronder terug. Elke candle op de grafiek stelt nu één dag voor. Je kijkt naar de koers van maart 2019 tot en met nu.

De rode lijn op de grafiek is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 dagen, ofwel de 50-dagen Moving Average. De groene lijn is de 200-dagen Moving Average.

Stijgt de rode lijn boven de groene lijn, dan is er sprake van een golden cross. En dat is vaak een goed teken voor de langere termijn. Het betekent namelijk dat bitcoin zich opnieuw in een stijgende trend bevindt.

Om dat te begrijpen kunnen we misschien het best eens helemaal uitzoomen op de grafiek. Elke candle stelt nog steeds een dag voor, maar je kijkt naar vrijwel heel de historie van de bitcoinkoers. Van de zomer van 2010 tot en met nu.

Te klein? Klik dan op de grafiek om hem te vergroten.

Over het algemeen is het simpel. Bevindt de rode lijn zich boven de groene lijn? Dan is er sprake van een bull market, een periode waarin de koers langdurig stijgt. Als de rode lijn zich onder de groene lijn bevindt, dan spreek je juist van een bear market. In deze periode dalen de koersen juist meer.

Als de 50-dagen Moving Average dus voor langere periode boven de 200-dagen Moving Average blijft, dan kan het zomaar zijn dat bitcoin nu aan een nieuwe bull market is begonnen.

Bitcoin schuurt tegen trendlijn

Naast de golden cross is er nog iets spannends gaande. Al een tijdje schuurt bitcoin tegen een lange dalende trendlijn aan.

Deze trendlijn tekenen we van de top van eind 2017 tot over de toppen van 2019. In februari lukte het bitcoin bijna om de lijn te raken, maar de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten. Vlak voor de bitcoin halving mislukte een nieuwe poging.

Is driemaal scheepsrecht? Dan is dat een ander positief signaal dat een nieuwe bull market is aangebroken.

Wat verwachten we van de bitcoin koers?

We zoomen weer wat in op de grafiek. Je kijkt nu naar de bitcoinkoers van begin dit jaar tot en met nu. Elke candle op de grafiek stelt vier uur voor. Zoals altijd hebben we weer twee scenario’s voor jou: positief (bullish) en negatief (bearish).

Bullish

Breekt bitcoin uit de driehoek? Dan is 10.500 dollar (9.595 euro) een belangrijke weerstand, dit is de hoogste prijs van dit jaar tot nu toe. Het koersdoel van de driehoek is zoals besproken 11.50 dollar (10.490 euro)

Bearish 

Als de koers daalt, is 8.500 dollar (7.760 euro) de belangrijke ondersteuning. Dat is de rode balk op de grafiek. Begin mei veerde de koers ook omhoog bij deze prijs.

Leave a Reply