blog

Tweedehands NFT’s verkopen dubbel zo goed

By 6 december 2021No Comments

Non Fungible Tokens (NFT’s) hebben dit jaar een gigantische opmars gemaakt. Uit onderzoek van Chainalysis blijkt dat er in 2021 minstens 26.9 miljoen dollar naar NFT-marktplaatsen en – collecties ging. Om een graantje mee te pikken van dit bedrag, kun je  beter in de tweedehands NFT’s handelen dan ze nieuw te kopen, blijkt uit hetzelfde onderzoek.

Tweedehands verkoopt beter

Het rapport toont dat maar 28,5 procent van de NFT’s worden gekocht tijdens het minting-proces. Minting betekent dat er een Non Fungible Token wordt gemaakt door het unieke product aan de Ethereum-blockchain toe te voegen. Op dat moment wordt iets als NFT beschouwd en dit kan van alles zijn, als het maar digitaal is. Een foto, een muziekalbum of een game skin kunnen allemaal NTF’s worden.

In tegenstelling tot vers geminte NFT’s, is het verhandelen van tweedehands items vaker winstgevend. Bijna twee derde – 65,1 procent – van de NFT’s wordt met winst doorverkocht. Als je dus wil handelen in deze nieuwe markt, kun je beter een tweedehands kunstwerk kopen en doorverkopen, dan een gok te nemen en de nieuwste NFT’s te kopen.

Dit zegt nog niks over de absolute winsten, maar de investeringsbedragen voor deze tak van crypto nemen flink toe. Dat blijkt ook uit het onderzoek. In maart van dit jaar was zes procent van alle transacties   in deze NFT-sfeer tussen de 10.000 en 100.000 dollar. Dit is in oktober gestegen naar maar liefst 19 procent. Het grootste gedeelte is nog steeds de ‘retail’-markt (transacties onder 10.000 dollar) die tachtig procent van de transacties voor hun rekening nemen. Transacties boven de 100.000 dollar zijn er niet veel; dit betreft minder dan één procent van de transacties.

Transactievolume

Het volume van deze transacties geeft inzicht over de hoeveelheid geld in de markt. Hoewel minder dan één procent van de markt transacties zijn boven de 100.000, is dit 26 procent van het totale volume. Dit is veel, maar niet de grootste groep omtrent het volume. Transacties van 10k tot 100k domineren het volume in de NFT-markt; met 63 procent is dit het grootste deel. 11 procent van het volume komt van transacties onder de 10.000 dollar.

Leave a Reply