blog

Twee jaar na dato: Bijna 50 procent winst op bitcoin salaris

By 28 mei 2020No Comments

Twee jaar geleden kregen medewerkers van BTC Direct de keuze om hun salaris in bitcoin uit te laten betalen. Het rendement op het bitcoin salaris is 48% hoger dan als het salaris in euro’s uitbetaald zou worden.

Waarom wordt salaris in bitcoin uitbetaald?

De vraag om bitcoin in salaris uit te betalen kwam van de medewerkers zelf. Vrijwel iedereen kocht toch al elke maand bitcoin. De eerste uitbetaling was op 27 juni 2018, toen was één bitcoin nog 5.300 euro waard. Op dit moment is bitcoin 8.336,53 euro waard. Je kunt dus met recht zeggen dat bitcoin op de lange termijn een goede investering is.

Het salaris wordt elke 28e van de maand uitbetaald, dat geldt voor het deel in euro’s maar ook voor de bitcoins. Hiermee volgen de medewerkers van BTC Direct een strategie genaamd dollar cost averaging (DCA). Bij deze strategie koop je een vaste hoeveelheid. Zo ben je minder afhankelijk van koerspieken en dippen en wordt de gemiddelde investering gladgestreken.

Maar hoe ziet dit er dan uit in de praktijk? In het voorbeeld hieronder zijn we uitgegaan van 100 euro per maand.

Elke maand is voor 100 euro aan bitcoin uitbetaald. Als de koers laag is die maand krijg je meer bitcoin voor je geld, en als de koers die maand hoger is, dan krijg je minder bitcoin. In het rechterrijtje zie je vooral groene percentages, dat betekent dat in vergelijking met de actuele bitcoin koers je in de plus staat.

In 24 maanden tijd is de inleg 2.400 euro, dat komt neer op 0,425561 bitcoin. Op 28 mei 2020 is dat 3.547,74 euro waard. De waarde van de inleg is dus met meer dan 1.100 euro toegenomen, dat is 48 procent rendement.

Wat zijn de regels?

Willen medewerkers van BTC Direct een deel in bitcoin ontvangen? Dan mogen zij zelf bepalen hoeveel dat is. Eens per jaar kan dit bedrag aangepast worden.

Daarbij wordt altijd de actuele bitcoin koers van het moment van uitbetalen aangehouden. De medewerker bepaalt zelf op welk ontvangstadres hij of zij de coins wil ontvangen. Vrijwel iedereen laat deze bitcoins sturen naar een hardware wallet. Dat is de veiligste manier om bitcoins voor de lange termijn te bewaren.

Maar een medewerker kan niet zomaar 100% van zijn salaris in bitcoin laten uitbetalen. Volgens de wet moet in ieder geval het minimumloon in euro’s uitbetaald worden. Het verschil tussen het salarisbedrag en het minimumloon kan als natura worden uitbetaald, en daar valt bitcoin in dit geval ook onder.

Leave a Reply