blog

Trenchev blijft bij standpunt, bitcoin prijs wordt 50.000 dollar in 2020

By 2 juli 2020No Comments

Na het dieptepunt van de koers halverwege maart, begon bitcoin hard te stijgen. Inmiddels lijkt de rek eruit, ook al is de koers de afgelopen 24 uur iets omhoog gegaan. Toch lijkt bitcoin gevangen tussen de 9.000 en 10.000 dollar.

Dat merk je ook aan het sentiment in de markt. De gesprekken online lijken weer meer te gaan over fundamentele zaken in plaats van prijsactie.

Skin in the game

Toch blijven veel beleggers in de cryptosector optimistisch, dat is misschien ook wel omdat ze ‘skin in the game’ hebben. Antoni Trenchev, eigenaar van crypto leendienst Nexo voorspelde eerder dit jaar dat bitcoin 50.000 dollar in 2020 waard wordt.

Hij deed zijn voorspelling in mei, toen zat bitcoin nog in een opwaartse beweging. De bitcoin koers testte de 10.000 dollar grens en golfde op en neer.

Ondanks de recente consolidatie blijft hij positief over de koers. In een recent interview met Bloomberg’s Joana Ossinger in BlockDown, een digitale crypto-conferentie, vertelde Trenchev waarom hij bullish blijft. Hij basseert zijn optimisme op de strikte grens van 21 miljoen bitcoins.

21 miljoen bitcoins

“Je kunt de president van de Verenigde Staten niet laten tweeten dat de geldvoorraad, het totale aantal bitcoin moet meer worden dan 21 miljoen. Bitcoin is deze perfecte structuur, die alle juiste principes heeft. En die eenmaal geformuleerd, bedongen, in code gezet, blijven onveranderd van elke menselijke interventie.”

Bekijk het volledige interview hieronder.

Trenchev zegt dat het principe van maximaal 21 miljoen bitcoins particuliere en institutionele beleggers naar de industrie trekt. Daarnaast vertelt hij dat de centrale autoriteiten de afgelopen maanden bijna 8 biljoen dollar hebben gedrukt, en dat goud en bitcoin het wel goed moeten doen.

Blijf bij 50.000 dollar

‘Dus ja, ik blijf bij mijn voorspelling van 50.000 dollar voor het einde van het jaar. Ik weet dat het een gewaagde uitspraak is, maar de fundamenten zijn er en het momentum verschuift daar ook,’ concludeerde Trenchev.

Hij is niet de enige die hoge verwachtingen heeft van bitcoin dit jaar. Maar de meeste analisten zijn wel wat terughoudender dan Trenchev, zeker als het gaat om zulke korte termijnen. Bloomberg kwam begin juni met een uitgebreid rapport (PDF) over de crypto-markt. Daarin stelde senior grondstoffenanalist Mike McGlone dat bitcoin dit jaar 20.000 dollar zou kunnen worden en misschien 28.000 dollar als de juiste trends zich voortzetten.

De analist zegt dat de huidige trends van bitcoin lijken op die van vlak na de block halving in 2016. Hij ziet ook een groeiende correlatie met goud, een groeiende adoptie vanbBitcoin door instellingen, en een piek in het gebruik van blockchain. Het moet wel heel fout gaan wil bitcoin het niet goed doen, aldus McGlone.

Leave a Reply