blog

Topinvesteerder Scaramucci zegt dat bitcoin net zo veilig is als obligaties en goud

By 26 januari 2021No Comments

SkyBridge Capital oprichter Anthony Scaramucci schreef een opiniestuk over de bullish case voor Bitcoin in de komende jaren. Hij kreeg bijval van zijn collega Brett Messing.

Scaramucci haalde eerder deze maand de krantenkoppen nadat zijn bedrijf de Bitcoin Fund LP onthulde, een fonds waar nu 310 miljoen dollar aan activa in vast zit, waarvan 25 miljoen USD eigendom is van SkyBridge.

Bitcoin dwingt overheden te reageren

Hij schreef zondag een eerbetoon aan de deflatoire aard van bitcoin: ‘Beleggers kopen zoveel mogelijk bitcoin, dat vanwege zijn aard ongevoelig is voor inflatie. Volgens de wet van vraag en aanbod, maakt dit bitcoin tot een beperkte en veelgevraagde activa.’ Hij voegde eraan toe dat de snelle groei van de bitcoin koers ervoor zorgt dat regeringen en regelgevende instellingen rechtop gingen zitten en moeten reageren op waar bitcoin naar toe gaat. Zowel vanuit een regelgevende als een beschermende kant, zoals de vele risico’s die aan de digitale valuta zijn verbonden.

Vertrouwen in cryptocurrency

Scaramucci merkte op dat het Amerikaanse Office of Comptroller of Currency (OCC) nu banken en bewaarders toestemming geeft om cryptocurrency-diensten aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat verschillende vertrouwensproblemen over de cryptomarkt worden verminderd:

‘Tot voor kort had bitcoin als investering unieke en uitgesproken risico’s, maar dat is aan het veranderen, met nieuwe regels en voorschriften die hebben geleid tot een bredere institutionele acceptatie.’

Bitcoin net zo veilig als goud en obligaties

Scaramucci zei verder dat bitcoin, ondanks dat het zich in de vroege adoptiefase bevond, relatief volwassen is en nu meer waarde op de lange termijn bood.

Ook ging hij in op de huidige marktomstandigheden, die grotendeels gesteund worden door de Amerikaanse Federal Reserve. Scaramucci zei dat investeerders massaal bitcoin kopen als een hedge tegen ongebreidelde, potentiële inflatie. Doordat grote vermogensbeheerders veel geld investeren (zoals Fidelity), zegt Scaramucci dat bitcoin net zo veilig is als het bezitten van obligaties en grondstoffen zoals goud.’

Leave a Reply