blog

Tom Lee: ‘Bitcoin kan in half jaar met 200 procent stijgen, 27.000 dollar mogelijk’

By 5 februari 2020No Comments

Volgens Tom Lee kan de koers van bitcoin in het komende half jaar met 200 procent stijgen. Dat vertelde de mede-oprichter van Fundstrat Global Advisors in een interview met Fundstrat Global Advisers. Een indicator in het bijzonder maakt Tom Lee ‘erg bullish’ (onnodig moeilijk woord voor optimistisch).

Koers boven bewegend gemiddelde is positief

Tom Lee: “Normaal gesproken is januari een zwakke maand voor bitcoin. Maar nu was januari fantastisch, de koers steeg met 26 procent. Daarna eindigt de koers voor het eerst sinds tijden boven de 200-dagen MA.”

Met de 200-dagen Moving Average (MA) bedoelt Lee het voortschrijdend gemiddelde van de bitcoin koers over de afgelopen tweehonderd dagen. Analisten gebruiken deze lijn vaak om te bepalen of een belegging zich in een bull of bear market bevindt.

Dat vertelt hij dan ook in het interview:

“Zoals iedereen die een trendvolger is weet – wanneer de koers boven de 200-dagen MA is, zit je weer in een bull market. En telkens wanneer de waarde van bitcoin boven dit gemiddelde beweegt, stijgt de koers gemiddeld met 197 procent in zes maanden.”

Over de 200-dagen moving average

Hieronder zie je de koers van bitcoin. De groene lijn die dwars door de koers heen loopt is de 200-dagen MA. Volgens analisten bevindt de markt zich in een stijgende trend wanneer de koers boven de lijn beweegt.

Toen de bitcoin koers vorig jaar op 2 april uit de lijn brak, steeg de prijs in de maanden erna met 200 procent. Uiteindelijk haalde bitcoin een waarde van 13.890 dollar (12.600 dollar).

Tom Lee stelt dat bitcoin deze stijging nu kan herhalen. In het geval dat de koers opnieuw met 200 procent stijgt, komen we uit op 27.000 dollar (24.530 euro).

Dat zou betekenen dat bitcoin dit jaar nog zijn hoogste waarde ooit haalt en zelfs met gemak overstijgt. Niemand weet wat de koers werkelijk gaat doen, maar het blijft een leuk gedachte-experiment.

Waar denk jij dat de bitcoin koers staat over een half jaar?

Leave a Reply