blog

Directeur van CME Group: ‘Bitcoin is een veilige haven, net als goud’

By 6 februari 2020No Comments

Volgens Terry Duffy, directeur van derivatenbeurs CME Group, is er steeds meer interesse in bitcoin. Sterker nog, veel investeerders zien bitcoin net als goud. Een veilige haven in tijden van onzekerheid. Dat zei Duffy in een interview met CNBC (vanaf 03:41).

Bitcoin als veilige haven

Volgens CNBC heeft het coronavirus een flinke impact op de markt. De Chinese aandelenmarkt reageert heftig, terwijl goud en bitcoin in waarde stijgen.

En dat is nog een understatement, want bitcoin heeft een fantastische eerste maand achter de rug. Ook februari begint goed voor bitcoin, gisteren is de koers met bijna zeven procent gestegen.

CNBC kan niet om bitcoin heen, dus vraagt de verslaggever aan Duffy wat hij van bitcoin vindt. Dit was zijn antwoord:

‘We zien dat steeds meer mensen investeren in bitcoin. Ik denk dat bitcoin een veilige haven is, net als het kopen van goud.’

CME Group ziet steeds meer interesse in bitcoin

CME Group is een derivatenbeurs, daar kan je speculeren op de koers van bitcoin zonder daadwerkelijk bitcoin te kopen. De beurs was een van de eersten die bitcoin futures aanbood, eind 2017.

Met behulp van een bitcoin futures contract kan je gokken op een stijging (long gaan) of een daling (short gaan). Bij een future ben je verplicht om aan het einde van het contract te handelen naar je positie.

Sinds januari dit jaar biedt CME Group ook opties op futures aan. Een optie is bijna gelijk aan een future, maar met een uitzondering. Bij een optie heb je het recht om een transactie uit te voeren aan het eind van het contract, maar dat is geen verplichting. Vooraf betaal je wel een premie om het optiecontract te kopen.

Gisteren had CME Group een goede dag, er werd voor 2,7 miljoen dollar aan bitcoin opties verhandeld. Maar vooral bitcoin futures waren populair, gisteren was het handelsvolume maar liefst 705 miljoen dollar!

Vind jij bitcoin een veilige haven, of juist niet? Laat het weten in de comments!

Leave a Reply