blog

Tether wordt afgeperst voor 500 bitcoin, ter waarde van 19,9 miljoen euro

By 1 maart 2021No Comments

Tether, het bedrijf dat de meest gebruikte stablecoin USDT uitgeeft, zegt dat ze worden afgeperst om 500 bitcoin te betalen. Doen ze dat niet, dan zou de bedreiger documenten lekken die ‘het bitcoin-ecosysteem zouden schaden’.

Valse documenten

Tether deelde het voorval op Twitter. Het bedrijf legt uit dat er vervalste documenten online circuleren. Deze ‘valse’ documenten zouden communicatie bevatten tussen personeel van Tether en vertegenwoordigers van onder andere Deltec Bank & Trust. Tether is hier duidelijk over: ‘De documenten zijn nep.’

Daarnaast zei Tether dus ook dat ze worden afgeperst voor 500 bitcoin, tegen de huidige bitcoin koers is dat 19,9 miljoen euro. Tether is niet van plan het losgeld te betalen.

Wat nu?

Op het moment van schrijven is er geen verdere informatie over wat er gaat gebeuren. Het is onduidelijk of hier blufpoker wordt gespeeld en of dit alleen gericht is op Tether, of ook op andere cryptocurrency bedrijven.

Daarnaast tweet het bedrijf de ‘vervalste communicatie en de bijbehorende eis voor losgeld’ gemeld zijn bij de politie.

In zwaar weer

Interessant genoeg komt deze nieuwe heisa ongeveer een week nadat Tether en Bitfinex een schikking hebben bereikt met het kantoor van de procureur-generaal van New York. Hiermee is  een einde gekomen aan een jarenlange rechtszaak waarvan velen dachten dat die het ecosysteem echt zou kunnen schaden. Tether schreef dat er geen misstanden zijn, maar stemde er toch in mee om te schikken voor een boete van 18,5 miljoen dollar.

Onderdeel van de schikking is dat Tether geen klanten uit New York mag bedienen. Iets wat ze eigenlijk toch al niet deden.

Leave a Reply