blog

95 miljoen gebruikers kunnen nu met Bitcoin en Ethereum betalen bij honderdduizenden Japanse winkels

By 2 maart 2021No Comments

De Japanse e-commercegigant Rakuten heeft aangekondigd dat klanten cryptocurrency kunnen gebruiken op hun platform. Wellicht ken je Rakuten alleen als shirtsponsor van de voetbalclub FC Barcelona, maar dat zou al moeten aangeven hoe groot het bedrijf is.

Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash

Rakuten wordt vaak het Amazon van Japan genoemd en consumenten kunnen nu hun Rakuten Pay-accounts aanvullen met verschillende cryptocurrency. De geaccepteerde cryptocurrency’s zijn Bitcoin, Ethereum en Bitcoin Cash. Klanten kunnen hun crypto’s en geld daarna overhevelen naar de app Rakuten Cash en hiermee kunnen ze bij alle aangesloten partijen betalen. En die partijen zijn geen kleine jongens, denk bijvoorbeeld aan McDonalds.

De betalingsdienst biedt klanten toegang tot een breed scala aan diensten en producten van Rakuten, waaronder de reisdiensten van het bedrijf, Kobo e-books en mobiele betaalplannen. Daarnaast zijn er honderdduizenden winkels in Japan die de betaaldienst van Rakuten accepteren.

Maximaal 780 euro per maand

Er zullen enkele limieten zijn, Rakuten zegt dat klanten maximaal 100.000 yen per maand naar deze accounts kan overboeken. Dat is ongeveer 780 euro, maar gelukkig worden er geen transactiekosten in rekening gebracht.

Amazon en PayPal

Rakuten kun je dus vergelijken met het Amerikaanse Amazon, maar de betaalapp van Rakuten lijkt weer op wat PayPal aanbiedt. Volgens JPMorgan heeft het Japanse bedrijf maar liefst 95 miljoen geregistreerde gebruikers.

Rakuten Group houdt zich al langer bezig met cryptocurrency en blockchain-technologie. In 2016 lanceerde het bedrijf het Rakuten Blockchain Lab (RBL) in Belfast in Noord-Ierland. In 2018 kocht Rakuten cryptobeurs ‘Everybody’s Bitcoin Inc.’ voor 2 miljoen euro. Op 19 augustus 2019 lanceerde Rakuten zijn eigen cryptobeurs.

‘Via de smartphone-app kunnen klanten 24 uur per dag, 365 dagen per jaar transacties uitvoeren voor crypto-activa-handelsaccounts, zoals het storten / opnemen van Japanse yen en het storten / opnemen van crypto-activa’, zei het Japanse bedrijf destijds.

Compleet ecosysteem

Komt dat even goed uit, want ook deze dienst is verbonden met Rakuten Pay. Hierdoor heeft Rakuten een ecosysteem gebouwd waar je kunt handelen in crypto, maar deze ook kunt gebruiken om boodschappen mee te doen. Rakuten:

‘Het is noodzakelijk om een fysieke handelsrekening te openen met behulp van de Rakuten Wallet en een smartphone-app te installeren die speciaal bedoeld is om te handelen.’

Leave a Reply