blog

Tether en Bitfinex willen 30 dagen uitstel om documenten aan te leveren

By 20 januari 2021No Comments

iFinex Inc, het moederbedrijf van crypto-exchange Bitfinex en stablecoin-uitgever Tether heeft het Hooggerechtshof van New York verzocht om de aanstaande proefdatum nog verder uit te stellen.

Uitstel van deadlines

De juridisch adviseur van iFinex Inc vraagt om 30 dagen uitstel om de documenten te overleggen die worden geëist door het Office of the Attorney General (OAG).

De laatste deadline van 15 januari werd niet gehaald, maar ook dit was een uitstel van de oorspronkelijke deadline van 16 december.

Juridisch adviseur Charles Michael, zei dinsdag in de rechtbank dat een substantieel deel van het materiaal al aan de OAG is overgedragen, maar dat er nog aanvullende overeengekomen items waren die nog moesten worden ingekocht.

Tijd voor controle

Het kost veel tijd om de documenten te maken, maar er moet ook extra tijd worden gereserveerd voor de OAG zodat zij de documenten kunnen controleren:

‘De partijen hebben nog een paar weken nodig om de aanvullende informatie te produceren, zodat OAG de productie kan beoordelen en verder met elkaar kan overleggen of er verdere procedures nodig zijn.’

Bijna twee jaar bezig

De voortdurende juridische strijd begon in april 2019, toen de procureur-generaal van New York beweerde dat Bitfinex heeft geprobeerd het verlies van 850 miljoen dollar aan geld van klanten te dekken door illegale leningen aan te nemen van Tether. De beklaagden zouden ook een illegale aanbieding van effecten (security’s) hebben gepleegd.

Het onderzoek van de NYAG liet zien dat niet meer dan 74% van de Tether stablecoins daadwerkelijk wordt ondersteund door echte dollars. Dit heeft Tether niet in de weg gestaan om 24,7 miljard dollar aan USDT uit te geven. Het handelsvolume gisteren bedroeg meer dan 90 miljard dollar.

Pas op voor FUD

Chief Technology Officer van Bitfinex, Paulo Ardoini, deelde onlangs op Twitter een herinnering dat Tether geregistreerd en gereguleerd is onder het Financial Crimes Enforcement Network, en dat elke suggestie dat USDT een effect vertegenwoordigt slechts een voorbeeld was van Fear,Uncertainty and Doubt (FUD).

Toch is de invloed van USDT ontzettend groot op de cryptocurrencymarkt. De stablecoin heeft ook geholpen bij het opdrijven van de bitcoin koers en wordt dagelijks door duizenden handelaren gebruikt. Er wordt dan ook gevreesd dat een negatieve uitspraak namens iFinex Inc, hoe gerechtvaardigd ook, grote schade kan aanrichten op de cryptomarkt.

Leave a Reply