blog

Ajax, PSV, Feyenoord en alle andere eredivisieclubs vastgelegd op Ethereum blockchain

By 20 januari 2021No Comments

Ajax, PSV, Feyenoord en de rest van Eredivisie doen ook mee met de NFT-hype.  Spelers zullen deel uitmaken van het populaire NFT-spel Sorare.

NFT staat voor Non Fungible Tokens, dit zijn unieke tokens waarvan er maar een bepaald aantal gemaakt zijn. Deze zijn niet te kopiëren.

Alleen Eredivisie in Nederland

Het op Ethereum draaiende fantasie voetbalspel Sorare heeft de Eredivisie gestrikt. Dit betekent dat spelers van Ajax, PSV, Vitesse en PEC als token op de blockchain worden vereeuwigd. Teams zoals NEC niet, want die spelen een divisie lager. Marc Rondah, business development manager van de eredivisie:

‘Onze beslissing is grotendeels ingegeven door onze opwinding over de ambitieuze visie om een ​​wereldwijd fantasievoetbalspel met digitale kaarten te bouwen. Wij kijken altijd vooruit, kijken we naar de toekomst, om onze fans nieuwe ervaringen te bieden.’

Digitale verzamelobjecten

De spelers worden beschikbaar als digitale verzamelobjecten. Sorare laat gebruikers spelerskaarten kopen en ruilen om team van vijf  samen te stellen. De teams kunnen dan deelnemen aan toernooien, waarbij de prijzen worden uitbetaald in digitale kaarten en Ethereum.

Sorare heeft al veel van ’s werelds grootste voetbalclubs binnengehaald, waaronder Liverpool, Real Madrid en Bayern München. Sommige van deze digitale verzamelobjecten zijn enorm veel waard. Vorig jaar werd een unieke kaart van Paris Saint-Germain-aanvaller Kylian Mbappé verkocht voor 65.000 dollar. In 2020 heeft het voetbalspel voor 1,9 miljoen dollar aan kaarten verkocht.

Niet inwisselbare tokens

De kaarten op Sorare zijn een vorm van niet-vervangbare token (NFT). Omdat de tokens op de blockchain bestaan, zijn ze aantoonbare schaars en kunnen ze dus niet gekopieerd worden. NFT wordt niet alleen toegepast voor voetbalspellen, maar ook voor digitale kunst en muziek.

Tokens zijn over het algemeen activa die een bewijs van eigendom of zelfs lidmaatschap kunnen vertegenwoordigen. De waarde van een token wordt bepaald door het doel en de populariteit, maar aangezien de meeste tokens een vast of beperkt aanbod hebben, hangt hun waarde vaak samen met vraag en aanbod.

Leave a Reply