blog

Tether en andere stablecoin uitgevers krijgen brieven van Amerikaanse Senaatscommissie

By 26 november 2021No Comments

Tether, uitgever van stablecoin USDT, heeft in meerdere tweets laten weten dat ze zullen samenwerken met beleidsmakers. Dit is een reactie op meerdere brieven van de Amerikaanse Senaatscommissie, deze waren niet alleen op Tether gericht, maar ook op andere uitgevers van stablecoins.

Tether verwelkomt de aandacht

In de tweets zei Tether dat het de interesse van wetgevers waardeert over hoe stablecoins functioneren in het cryptocurrency-ecosysteem.

‘Het is van cruciaal belang dat we samenwerken om deze industrie op te bouwen. Als pioniers van blockchain-technologie en leiders in transparantie en innovatie, is Tether toegewijd om ervoor te zorgen dat onze klanten goed worden beschermd en over de tools beschikken die ze nodig hebben om te slagen.’

Aanstaande hoorzitting

Afgelopen maandag zei Ron Hammond, directeur overheidsrelaties bij de Blockchain Association, dat de uitgevers van stablecoin Coinbase, Gemini, Circle, Paxos, TrustToken, Centre, Binance U.S. en Tether zijn. “Dit is waarschijnlijk een teken van een aanstaande hoorzitting”, tweette hij.

In de brieven staat dat de commissie denkt dat stablecoins risico’s voor beleggersbescherming vormen en ze maken zich zorgen over de marktintegriteit. Dit ku je ook teruglezen in het recente rapport van de President’s Working Group on Financial Markets.

De commissie verzocht de uitgevers van de stablecoins om specifieke informatie aan te leveren, waaronder basisaankopen, het muntproces, beperkingen, evenals uitgifte- en aflossingsgegevens.

Zijn er genoeg dollars

De commissie vroeg hen ook om een samenvatting te geven van alle interne beoordelingen of onderzoeken die het bedrijf heeft uitgevoerd over hoe specifieke terugbetaling werken. Denk aan het inwisselen van de stablecoin terug naar de Amerikaanse dollar. Ook is belangrijk om te weten welk effect dit heeft op de financiële positie van het bedrijf. Eigenlijk komt het neer op: heeft het bedrijf genoeg dollars in kas?

De stablecoin-bedrijven moeten uiterlijk op 3 december antwoorden op deze vragen.

Boete van 41 miljoen dollar

Vorige maand kreeg Tether een boete van 41 miljoen dollar van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission wegens onjuiste of misleidende beweringen dat zijn USDT-stablecoin volledig werd ondersteund door overeenkomstige fiat-valuta’s.

Tether beweerde later dat het bevel van de CFTC  geen problemen vond met betrekking tot de huidige activiteiten van Tether en dat deze problemen volledig waren opgelost toen de servicevoorwaarden in februari 2019 werden bijgewerkt.

Leave a Reply