blog

Tesla hint dat ze snel weer bitcoin en cryptocurrency accepteren als betaling

By 26 oktober 2021No Comments

Tesla heeft laten doorschemeren dat ze binnenkort weer openstaan voor cryptocurrencybetalingen. Mocht dit gebeuren, dan komen ze terug op het eerdere besluit om juist bitcoinbetalingen stop te zetten.

Tesla kan transacties in cryptocurrency hervatten

Grote beursgenoteerde bedrijven leveren eens per kwartaal een document in bij de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC). Hierin delen ze in grote lijnen hun plannen. In het document van Tesla staat: ‘in de toekomst kan Tesla de praktijk van transacties in cryptocurrency’s hervatten.’

Ze openen dus de deur voor het weer accepteren van crypto’s, maar dit betekent niet dat ze direct weer cryptocurrency’s zullen accepteren.

Geloof in crypto als store of value

Tesla ging nog iets verder en zette zijn woorden kracht bij door te stellen dat ze op de lange termijn geloven in cryptocurrency als een spaar- en betaalmiddel:

‘Wij geloven in het langetermijnpotentieel van digitale activa, zowel als investering, maar ook als liquide alternatief voor contant geld.’

Roerig jaar voor bitcoin en Tesla

Vanaf maart van 2021 accepteerde Tesla cryptocurrency Bitcoin als betaling voor het kopen van elektrische auto’s. Daarnaast kocht het bedrijf in het eerste kwartaal ook voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin, deze zijn toegevoegd aan hun schatkist.

In juni verkocht Tesla circa 10 procent van zijn bitcoins om aan te tonen dat bitcoins snel omgezet kunnen worden naar dollars zonder dat dit de cryptomarkt te veel in beweging zet. Ofwel, ze wilden weten hoe liquide de markt is.

In mei werd bekend dat Tesla de bitcoinbetalingen weer stopzette omdat ze veel kritiek kregen vanuit de milieuhoek. De perceptie leeft namelijk dat het minen van bitcoin een negatieve impact heeft op het milieu.

Een maand later gaf CEO Elon Musk aan dat Tesla zou overwegen betalingen in bitcoin te hervatten zodra ten minste de helft van de hashsnelheid van het netwerk wordt aangedreven door hernieuwbare energie.

Leave a Reply