blog

Telegram lanceert Gram token binnen twee maanden

By 31 augustus 2019No Comments

Telegram is eindelijk klaar om hun eigen token uit te geven. Dat mag ook wel, nadat ze meer dan 1 miljard dollar hebben opgehaald met één van de meest succesvolle ICO’s ooit.

Altcoins nog lang niet dood

Op dit moment zijn er duizenden verschillende tokens en crypto’s te verhandelen. Hiervan sterven er veel af, maar er worden ook nog steeds nieuwe coins gebouwd. Via verschillende exchanges komen er ook steeds nieuwe coins bij. Denk aan de Initial Exchange Offerings (IEO’s).

En zoals je weet is Facebook ook bezig met hun eigen cryptocurrency: Libra. Op dit moment hebben ze de wind niet meer, de publieke opinie lijkt zich gekeerd te hebben tegen hun plannen.

Telegram zit ook in de socialmediahoek dus het is interessant om deze coinrelease in de gaten te houden.

Gram Token

Vorig jaar kwam het nieuws dat Telegram een eigen token wilde uitgeven. Binnen enkele maanden haalde ze met een Initial Coin Offering (ICO) ongeveer 1,7 miljard dollar op.

Vergelijk dit eens met Facebook en Uber, die deden er respectievelijk zeven en vijf jaar over om 1 miljard dollar op te halen.


Altijd op de hoogte van de laatste ICO’s?

Volg ons op Telegram


Kritiek

Hoge bomen vangen veel wind, Telegram kreeg destijds wel veel kritiek te verduren. Er was namelijk nog geen werkend prototype. Toch weerhield dit investeerders er niet van om mee te doen. Het lijkt of de beleggers nu eindelijk worden beloond. Telegram heeft bekend gemaakt dat ze ergens in de komende twee manden hun Gram tokens uitgeven.

Wallet

Bovendien zegt Telegram ook dat de wallet voor de app Telegram ook al bijna klaar is. Goed nieuws voor alle 300 miljoen gebruikers. De reus hoopt dat Gram-tokens grensoverschrijdende betalingen zullen vergemakkelijken, waardoor overboekingen een stuk eenvoudiger worden. Dit doel is vergelijkbaar met wat in de whitepaper van Libra staat.

De eerste batch tokens wordt op z’n laatst op 31 oktober vrijgegeven. De tokens staan op de eigen blockchain van Telegram, het Telegram Open Network (TON).

Gram verhandelen

Button wallet zal de eerste wallet zijn waar je Gram mee kan beheren. Dit dient als een soort test voor de rest van het netwerk, uiteraard in samenwerking met Telegram.

Alex Safonov, mede-oprichter van Button Wallet:

Het grootste obstakel van crypto is massale acceptatie. Wat we hebben gecreëerd, zal mensen helpen te laten wennen met het handelen in cryptocurrency zonder echt geld te gebruiken. Met alle fanfare rondom de Libra digitale valuta van Facebook, was er geen simpele manier om in aanraking te komen met crypto, tot nu. Tot Button Wallet en het Telegram Open Network.

In tegenstelling tot de Libra is de Gram absoluut geen stablecoin. De waarde wordt bepaald aan de hand van vraag en aanbod.

Leave a Reply