blog

Deze Japanse aandeelhouders krijgen ripple (XRP) uitgekeerd

By 29 augustus 2019No Comments

De Japanse financiële gigant SBI Holdings heeft een nieuw beloningsprogramma voor aandeelhouders gelanceerd. Aandeelhouders krijgen namelijk XRP, ’s werelds derde grootste cryptocurrency.

Krijgt iedereen zomaar XRP?

Wil je gratis XRP? Dat kan als je minimaal honderd aandelen van SBI Holdings bezit. Een aandeel van het Japanse bedrijf is ongeveer 18 euro waard. Je krijgt dan maar liefst dertig XRP. Ongeacht hoeveel aandelen je bezit. Op dit moment is één XRP 23 eurocent waard. Dus je krijgt welgeteld voor iets meer dan 8 euro aan XRP als je in je portfolio minimaal 1.800 euro aan SBI-aandelen houdt. Die 7 euro is natuurlijk onderhevig aan vraag en aanbod:

Bekijk live koers XRP

Hier moeten aandeelhouders wel een kleine handeling voor verrichten. Zij moeten een gratis account openen op cryptocurrency exchange SBI VC Trade. Wanneer de hele KYC-molen is doorlopen, boekt SBI Holdings dertig XRP van zijn account naar het account van de aandeelhouder. Deze actie loopt tot 31 maart 2020. Het bedrijf zegt dat het de aandeelhouders medio november meer informatie over het programma zal mailen.

Relatie SBI en Ripple

Dat SBI Holdings zijn aandeelhouders XRP wil uitkeren zou niet als een verrassing moeten komen. De Japanse holding is namelijk vorig jaar met het bedrijf Ripple een joint venture gestart. Maar misschien kon je dat al uit de naam halen: SBI Ripple Asia. Zij hebben een betaalapp gebouwd genaamd MoneyTap.

De app biedt bankoverschrijvingen in realtime met behulp van Ripple’s xCurrent. De oplossing maakt echter geen gebruik van XRP-cryptocurrency zoals Ripple’s xRapid wel doet.

Leave a Reply