blog

Technische analyse, dit is hoe Ethereum naar 288 dollar kan stijgen

By 4 juni 2020No Comments

In juli worden de volgende stappen gezet richting ETH 2.0. De belangrijkste verandering is de overgang van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS). De verwachtingen rondom ethereum zijn hooggespannen, en dat zie je ook terug in de stijgende koers. Maar wat verwachten wij van de koers van ethereum? Een korte analyse.

Ethereum in een stijgend kanaal

Net zoals bij bitcoin beweegt de koers van ethereum zich in een kanaal, tussen twee stijgende trendlijnen in. Dat zie je op de vieruurs-grafiek hieronder dan ook terug. Zolang de prijs niet onder de onderste trendlijn duikt, blijft de stijgende trend geldig. De onderkant van de trendlijn bevindt zich nu rond 215 dollar (191 euro).

Stap voor stap

De reeks van Fibonacci wordt in de technische analyse vaak gebruikt om weerstanden en ondersteuningen te beschrijven. En ook nu laat Fibonacci ons niet in de steek, de waardes geven een duidelijk overzicht van de koers. De reeks loopt van de bodem op 13 maart tot aan de laatste top van 2 juni. Kijken we hiernaar, dan zien we een opvallend patroon.

De grafiek hieronder toont de dagkoers van ethereum.

Elke keer voordat de koers een nieuw niveau opzoekt, test de prijs nogmaals de onderliggende Fibonacci-lijn. Na een succesvolle test schiet de koers vrijwel direct door. Tot nu toe heeft ethereum de rode Fibonacci-lijn op 0.236 nog niet getest. Dat komt overeen met 213 dollar (190 euro). Als dit patroon zich zo blijft herhalen, moet de koers eerst een correctie maken naar deze prijs, voordat het verder omhoog gaat.

Wat gaat de koers doen?

De lancering van Ethereum 2.0 is pas over een maand (fingers crossed, je weet het maar nooit). Maar wat gaat de koers over een week doen? We beschrijven twee scenario’s voor jou: bullish (positief) en bearish (negatief). Je kijkt naar de vier-uursgrafiek van ethereum. Om je een beter beeld te geven van de weerstanden en de ondersteuningen, hebben we wat uitgezoomd op de grafiek.

Bullish
De oranje zone laat zien waar de koers deze week tegenaan heeft geschuurd, op 250 dollar (223 euro). Lukt het ethereum om daardoorheen te breken? Dan komt 288 dollar in zicht (257 euro), de groene balk op de grafiek. Dit was in februari een sterke weerstand.

Bearish
Als ethereum in waarde daalt, zoekt de koers waarschijnlijk de rode balk op rond 215 dollar (191 euro). Dit komt overeen met de onderkant van het kanaal, maar ook van de Fibonacci-lijn op 0.236. Het is daarom goed mogelijk dat de koers daar ondersteuning vindt.

Leave a Reply