blog

Team Joe Biden deelt binnenkort voorstel regulering cryptocurrency

By 29 januari 2022No Comments

Waar sommige landen kiezen voor een verbod, lijken de Verenigde Staten te gaan voor meer regulering. De geruchten gaan het team van Joe Biden werkt aan een uitvoerend bevel waarin de nadruk wordt gelegd op mogelijke economische, regelgevende en nationale veiligheidsuitdagingen van cryptocurrency’s.

De focus ligt daarbij niet op de risico’s die crypto’s nu kunnen hebben, maar vooral op eventueel toekomstige moeilijkheden.

Uitgebreide evaluatie

De bron komt van Bloomberg. In het artikel valt te lezen dat het Witte Huis een uitvoerend bevel formuleert en ze hebben het meerdere landelijke instanties gevraagd om een uitgebreide evaluatie. Dit gaat niet alleen om kritieke risicofactoren, maar ook om kansen als ze overgaan tot het reguleren van cryptocurrency’s.

In het artikel staat verder dat hoge overheidsfunctionarissen al meerdere vergaderingen hebben gehouden om het uitvoeringsbevel te bespreken, en het bevel wordt nu voorbereid om in de komende weken aan Joe Biden te worden gepresenteerd.

Witte Huis wordt middelpunt

Verwacht wordt dat de richtlijn die aan Joe Biden zal worden voorgelegd, ervoor zorgt dat het Witte Huis in het midden staat om toezicht te houden op het beleid en de regelgevende inspanningen.

Het uitvoeringsbesluit zal volgens het artikel ook kennis nemen van alle kritieke economische, regelgevende en nationale veiligheidsuitdagingen die een cryptocurrency kan opleveren.

Concurrenten het hoofd bieden

Bovendien zijn suggesties andere instanties van harte welkom. Deze moeten te helpen bij het uitstippelen van rollen voor alle afdelingen, van het ministerie van Buitenlandse Zaken tot het ministerie van Handel. Belangrijk is dat de VS concurrerend en robuust blijft terwijl de wereld nieuwe digitale activa omarmt.

Vooropgesteld: er is nog niets definitief en alles kan nog gewijzigd worden. Het is nog niet eens zeker of deze richtlijn er komt.

Landelijke instanties zoals de Financial Stability Oversight Council krijgen de taak om rapporten over de systemische impact van cryptocurrency’s te publiceren, naast uiteraard gedetailleerde informatie over illegaal gebruik van cryptocurrency volgens het artikel.

CBDC komt er aan

Een artikel over overheidsbeleid moet natuurlijk ook melding maken over de invoering van de digitale valuta van de FED, ofwel een CBDC. Iedereen kan tot 20 mei 2022 reageren op een voorstel van de Amerikaanse Centrale Bank voor de plannen van een CBDC.

Leave a Reply