blog

SushiSwap naast Ethereum en Binance nu ook op Fantom

By 4 maart 2021No Comments

De gedecentraliseerde geautomatiseerde marktmaker SushiSwap werkt nu ook op andere blockchains behalve Ethereum, waarvan Fantom de nieuwste is.

Verhuizen naar andere blockchains

SushiSwap wil gebruikers een betere ervaring geven door de hoge transactiekosten van layer 1 Ethereum te vermijden. De decentrale beurs is nu ook beschikbaar op andere blockchains. Ze moeten wel om de concurrentie met Uniswap aan te kunnen gaan.

Volgens Joseph Delong, de CTO van Sushiswap, is de DEX nu multichain. Hij voegde eraan toe dat Fantom en Binance goede symbolische ondersteuning hebben, maar dat de anderen ‘wat werk nodig hebben voor de eindgebruikerservaring.’

Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Naast Binance Smart Chain en het Fantom Layer 1-netwerk, is SushiSwap ook bruikbaar op Layer 2 chain Polygon (voorheen Matic Network), blockchain xDai en gespecialiseerde Layer 1.5 chain Moonbeam.

De implementatie van Fantom is vandaag aangekondigd. Transacties kunnen worden uitgevoerd via bepaalde wallets zoals MetaMask. In plaats van tokens op het Ethereum-mainnet te wisselen, kunnen gebruikers Fantom toevoegen als een aangepast netwerk.

Zodra dit is gebeurd, kunnen swaps binnen enkele seconden worden uitgevoerd tegen lagere kosten, aldus de blogpost. Gebruikers kunnen liquiditeit toevoegen, en hiervoor verdienen ze 0,25 procent van alle transacties op het specifieke paar, evenredig met het aandeel van de pool.

Van Ethereum naar Fantom

Fantom is een krachtig, schaalbaar, modulair smart-contractplatform. Het maakt gebruik van een open-source software-ontwikkelingskit genaamd Fantom Virtual Machine. Hierdoor kunnen bestaande op Ethereum gebaseerde dApps overgezet worden.

Delong voegde eraan toe dat er ook plannen zijn om SushiSwap in te zetten op Optimism’s Layer 2-platform: ‘De industrie neigt momenteel naar bruggen en implementaties van meerdere kanalen als stap naar L2 om de hoge gaskosten te verminderen.’

De onlangs gelanceerde Raydium DEX (op Solana) heeft ook een SushiSwap brug voorgesteld met de codenaam Bonsai.

De koers van Fantom heeft (nog) niet gereageerd op dit nieuws. Volgens Coingecko is de waarde met 11% gedaald de afgelopen 24 uur.

Bron: https://www.coingecko.com/nl/coins/fantom

Leave a Reply