blog

Stijgt litecoin binnenkort harder dan bitcoin? Volgens deze analist wel

By 7 januari 2020No Comments

Net als in 2019 kan litecoin nu opnieuw het voortouw nemen. Dat is de conclusie van Willy Woo, een analist die ook kijkt naar data uit de blockchain. Denk bijvoorbeeld aan de totale rekenkracht, of het aantal miners op het netwerk.

Meer litecoin miners zorgen voor hogere prijs

En juist deze data brengt Woo tot de conclusie dat de litecoin koers binnenkort gaat stijgen. De analist kijkt namelijk naar de difficulty ribbon.

De difficulty ribbon is een afgeleide van de moeilijkheidsgraad om litecoin te minen. Veel litecoin miners zijn gestopt met minen. Daarom is de moeilijkheidsgraad in het afgelopen half jaar flink gedaald. Maar inmiddels begint de moeilijkheidsgraad weer wat te herstellen, er zijn steeds meer litecoin miners.

En dat kan goed zijn voor de prijs van litecoin. Als de moeilijkheidsgraad namelijk stijgt, groeit vaak ook de prijs mee.

Litecoin uitgedrukt in bitcoin op bijna het laagste punt ooit

Een ander punt dat Woo aanhaalt is de prijs van litecoin uitgedrukt in bitcoin. Volgens Woo heeft litecoin bijna de bodem gevonden.

En dat is positief, het betekent namelijk dat litecoin de komende dagen harder kan gaan stijgen dan bitcoin. Dat zagen we ook in 2019, op 8 februari steeg de koers van litecoin terwijl bitcoin daalde.

Die stijging had toen waarschijnlijk te maken met de litecoin block halving. Bij de litecoin block halving wordt de beloning voor litecoin miners gehalveerd. Deze halvering is ook de instroom van nieuwe litecoin op de markt, en heeft dus invloed op het aanbod. Waarschijnlijk kochten veel investeerders litecoin in de hoop dat de munt nog meer zou gaan stijgen in aanloop van de halving.

Hoe zit het nu met de koers van litecoin?

Net zoals bitcoin begint litecoin het jaar goed De laagste waarde dit jaar werd gehaald op 3 januari, toen betaalde je 34,82 euro voor één litecoin. Inmiddels is de litecoin prijs gestegen naar 41,20 euro. Dat is een stijging van 18,3 procent in een paar dagen tijd!

In dezelfde periode steeg bitcoin van 6.140 euro naar 7.100 euro, een stijging van 15,6 procent. Ze ontlopen elkaar niet veel, maar voorlopig wint litecoin ?

Leave a Reply