blog

Steeds meer investeerders hebben minimaal 1000 bitcoins

By 7 mei 2020No Comments

Sinds de beruchte crash op 12 maart bevindt bitcoin zich in een opwaartse trend. Bitcoin wist zich goed te herstellen en wisselt nu van hand voor ongeveer 9.300 dollar. De bitcoin koers presteerde zelfs beter de afgelopen maand dan aandelen en goud.

Dit kan niet los gezien worden van de bitcoin halving, die over ongeveer 4 dagen plaatsvindt. Zelfs 10.000 dollar lijkt op de korte termijn een realistisch doel. Dat was in maart niet voor te stellen.

Ook zie je dat de meeste traders longposities hebben ingenomen, afgaande op cijfers van BitMEX (hoe betrouwbaar dat is, mag je zelf beoordelen). In de statistieken is te zien dat 78% van alle posities long zijn. Hier is 261 miljoen dollar aan bitcoin mee gemoeid. Ook op Bitfinex stegen de longposities afgelopen maand, hoewel, de afgelopen 3 dagen dalen deze juist weer.

Aantal wallets met meer dan 1.000 bitcoins stijgen

Het lijkt erop dat de whales weer boven water komen na de crash van 12 maart. Volgens gegevens van Glassnode is het aantal wallets met 1.000 bitcoin of meer enorm toegenomen in de afgelopen twee maanden. Sterker nog, het aantal whales neemt sinds januari 2020 toe.

Is dit goed voor bitcoin?

Dit neemt niet weg dat veel whales hun bitcoins op 12 maart op de markt gedumpt hebben, en dat ze debet zijn aan de crash. Ook kun je je afvragen of het wel goed is voor bitcoin, dat er zoveel whales bijkomen. Bitcoin heeft een aantal doelen, waaronder decentralisatie en democratisering van geld. Maar wat blijft daarvan over als (hypothethisch) 1% van de mensen 99% van alle bitcoins bezit?

Kans op crash op dag van halving

Lorenzo Stroe van ZYCRYPTO schrijft dat dit wel goed is voor de koers van bitcoin. Meer walvissen betekent volgens hem een hogere prijs omdat er een lage verkoopdruk is. Ook zegt hij dat het duidelijk is dat de bitcoin halving veel koopdruk veroorzaakt en de prijs verhoogt. Toch is Stroe niet alleen maar positief, hij denkt dat dit ook de deuren wagenwijd openzet voor een mogelijke crash op de dag van de halving.

Zal bitcoin de opwaartse trend kunnen voortzetten na de halving? Of komt er een crash na de rally van afgelopen maanden?

Leave a Reply