blog

Staking op Ethereum misschien nog in 2020 mogelijk

By 20 oktober 2020No Comments

Een Ethereum ontwikkelaar voorspelt dat het betaalcontract van het protocol binnen een paar dagen zal worden vrijgegeven en dat ETH 2.0-staking dit jaar live zal gaan.

ConsenSys-ontwikkelaar Ben Edgington deelde een update, de belangrijkste conclusie hieruit is dat hij voorspelt dat ETH 2.0 beacon chain genesis binnen zes tot acht weken zal vrijgegeven kan worden.

Ether migreren naar ETH2.0

In een bericht waarin de lancering van ‘V1.0.0 release candidate 0’ wordt aangekondigd, zegt Edgington dat de functie voor het deponeren van een contractadres deze week zou moeten worden aangekondigd. Met het aanbetalingscontract kan ETH worden verzonden tussen Ethereum en ETH 2.0, en het is een van de weinige resterende updates die nodig zijn om de uitrol van ETH 2.0 fase 0 te vergemakkelijken:

‘Als ik het goed begrijp, zijn we klaar om te gaan: depositocontract in de komende dagen; beacon chain ​​6 tot 8 weken later.’

Geen officiële verklaring

De ontwikkelaar benadrukte echter dat zijn voorspelling niet gezien moet worden als een officiële verklaring.

Om de lancering van fase 0 te voltooien, moeten 500.000 Ethers worden vastgezet voor staking nadat de beacon-keten live is gegaan. De volgende stap is dat de uitgifte van het genesisblok een week wordt vertraagd om het netwerk tijd te geven om zich voor te bereiden.

Volgens Edgington is de nieuwe release Ethereum ook goed tegen denial-of-service-aanvallen, implementeert het de genesis vertraging en worden boetes tijdelijk vier keer zo hoog.

Hogere boetes voor veiligheid

De boetes worden tijdelijk verhoogd als reactie op het wat er tijdens de generale repetitie is gebeurd op het Spadina-testnetwerk eind september. Ook zijn er weinig deelnemers op het testnet Medalla. Op het moment van schrijven is er iets meer dan 50% netwerkdeelname, maar er is 66% nodig.

De ontwikkelaar omschreef de stijging als een tijdelijke maatregel om stakers meer vertrouwen te geven voor het geval er problemen komen. Ondanks de lage deelname aan het Medalla testnet, is Edgington er van overtuigd dat het netwerk klaar is om over te gaan naar fase 0.

Klaar met testen, figuurlijk dan

‘Om eerlijk te zijn, verwacht ik niet dat deze situatie zich zal voordoen in een netwerk waar echte waarde op het spel staat. Mensen zullen hard werken om het netwerk rond te houden. Dat is precies waarom we nu verder moeten dan de testnetten. Ik denk dat mensen verveeld raken van de vele testnetten. Het is tijd om verder te gaan, we moeten Fase 0 zo snel mogelijk starten.’

Sinds het begin van dit jaar zijn is de ethereum koers 170% gestegen van minder dan 115 euro op nieuwjaarsdag tot het huidige niveau van ongeveer 320 euro. De verwachting is dat de volgende versie van Ethereum zorgt voor een flinke koersstijging.

Leave a Reply