blogExchanges

Europese tak Binance sluit deuren op 30 november

By 20 oktober 2020No Comments

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency beurs, heeft aangekondigd dat ze binnenkort de in Jersey gevestigde dochteronderneming Binance Jersey zal sluiten.

Europa veroveren blijkt niet makkelijk

Binance lanceerde dit platform in Jersey als onderdeel van zijn uitbreidingsdrang om Europese markten te veroveren. Op 15 januari 2019 kondigde de beurs aan dat Binance Jersey fiat-to-cryptocurrency-handel voor Europese traders zou toestaan. Bij de lancering ondersteunde de beurs de handel in Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) tegen zowel de euro als het Britse pond.

Hieronder een screenshot van het totale handelsvolume van de afgelopen 24 uur. Dat is echt marginaal te noemen.

volume binance

Nauwelijks handel

Hoewel de beurs bedoeld was om van Binance Jersey een belangrijke drijvende kracht op de Europese markten te maken, tonen de statistieken aan dat het deze doelstellingen totaal niet zijn behaald. Onderstaande data komt van coinmarketcap en laat het handelsvolume zien van de cryptocurrency’s die ze aanbieden.

binance jersey

Ze bieden vijf cryptocurrency’s aan: bitcoin, ethereum, litecoin, binance coin en bitcoin cash. Deze kunnen worden verhandeld tegen de euro en het Britse pond. Bitcoin is verantwoordelijk voor meer dan 75% van het handelsvolume op de beurs. Hoe verder je naar beneden gaat op de lijst, des te treuriger het wordt.

Op 30 november valt het doek

Binance zal nieuwe stortingen van ponden, euro’s en alle ondersteunde cryptocurrency’s op 30 oktober beperken. Na het opschorten van stortingen kan er tot 9 november op de beurs verhandeld worden en is opnemen van alle paren en valuta’s toegestaan. De definitieve sluiting van het platform staat gepland op 30 november. Vanaf die datum is het platform niet meer te bereiken en zullen alle gebruikersaccounts ontoegankelijk zijn.

De exacte reden laat zich raden. Letterlijk, ze hebben namelijk geen echte reden opgegeven waarom Binance Jersey wordt opgeheven. Binance biedt wel een alternatief, het hoofdplatform van Binance zal zijn diensten aanbieden (in hun eigen woorden) ‘aan inwoners van Jersey via compatibele bankkanalen.’

Leave a Reply