blog

Soulja Boy overweegt eigen cryptocurrency te maken

By 21 januari 2021No Comments

De Amerikaanse popster en rapper DeAndre Cortez Way, beter bekend onder zijn artiestennaam Soulja Boy, overweegt om zijn eigen cryptocurrency te lanceren.

Eigen crypto maken?

Hij crankte vanmorgen zijn 5,2 miljoen volgers op Twitter: ‘Wat denken jullie ervan als ik mijn eigen crypto maak?’

Het antwoord was echter een overweldigend nee.

‘Je zult in de problemen komen’, waarschuwde Neeraj Agarwal, hoofd communicatie bij denktank Coin Center. Anderen, zoals podcast-presentator John Carvalho, waren directer. ‘Wees geen oplichter. Help mensen te leren hoe Bitcoin hen beschermt tegen inflatie door de staat. Als je een munt maakt, ben je alleen maar fans aan het uitbuiten,’ zei Carvalho.

Beter digitaal verzamelobject maken

In plaats van een mogelijke token maken, is de algemene consensus onder Twitter-gebruikers dat Soulja Boy beter zijn eigen NFT kan lanceren. Dit zijn digitale verzamelobjecten, zoals kunst, muziek, eigendommen of kaarten, die unieke identificatiegegevens op een blockchain opslaan en bewijzen dat de houder de ware eigenaar is van dat specifieke verzamelobject.

En Soulja Boy is hier best enthousiast over. ‘Wauw, dat ziet er echt dope uit, kan iemand me hiermee helpen? Ik zou ook graag iets willen vrijgeven,’zei hij.

Rappen over bitcoin

De koersstijging van bitcoin van de afgelopen maanden heeft overduidelijk zijn aandacht getrokken, de waarde groeide van 10.000 naar 42.000 dollar. Maar wist je dat Soulja Boy in 2018 een nummer uitbracht genaamd bitcoin?

‘Ik heb 6.000 dollar uitgegeven aan een Bitcoin. Ik heb Bitcoin, Bitcoin’, rapt Soulja Boy in zijn nummer uit 2018. Als zijn songteksten waar zijn, heeft hij 500% winst gemaakt op zijn aankoop. De vraag is alleen of dit wel echt waar is, aangezien hij onlangs tweette en vroeg naar de beste manier om cryptocurrency te kopen.

Leave a Reply