blog

Schikking Kik voor 5 miljoen dollar met SEC na twee jaar strijd om ICO

By 21 oktober 2020No Comments

Kik is na een juridische strijd van twee jaar met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission overeengekomen om te schikken. Dit staat in een vandaag gepubliceerde gezamenlijke brief en de rechterlijke uitspraak.

5 miljoen dollar schikking

Volgens de overeenkomst wordt Kik gedwongen om een boete van 5 miljoen dollar te betalen vanwege de ICO uit 2017. Deze tokenverkoop was destijds niet geregistreerd bij de SEC, er werd maar liefst 100 miljoen dollar opgehaald door het op blockchain social media platform. In de voorgestelde schikking staat niet of er geld wordt terugbetaald aan de oorspronkelijke investeerders van Kin. Er staat wel dat de SEC een plan kan voorstellen om het fonds te verdelen, onder voorbehoud van goedkeuring door de rechtbank.

Drie jaar wachten

Als de schikking doorgaat, zal Kik in de toekomst niet worden belet om cryptocurrency uit te geven. Ze moeten deze keer wel bepaalde regels volgen en de SEC moet geïnformeerd worden. Althans, dat geldt voor de komende drie jaar.

Eerder deed de districtsrechtbank van het Southern District van New York een uitspraak in het voordeel van de SEC. Op dat moment was Kik van plan om de zaak te blijven bestrijden, maar het lijkt erop dat het bedrijf ervoor heeft gekozen zonder verder geschil te schikken in plaats van in beroep te gaan.

Lijkt op EOS en Sia

Dit betekent het einde van een lange strijd om het sociale-mediabedrijf, dat van plan was om de SEC te bestrijden over wat het beschouwde als een overdrijving van regelgeving in de blockchain-industrie. Uiteindelijk lijkt het erop dat de weerstand van het bedrijf weinig effect heeft gehad. Ondanks een jarenlange rechtszaak heeft Kik een schikking bereikt met de SEC die vergelijkbaar is met die van andere blockchains zoals EOS en Sia.

Kik heeft nog geen verklaring over de schikking afgegeven en het is mogelijk dat ze verdere juridische stappen tegen de SEC zou kunnen ondernemen.

Ondertussen gaat de ontwikkeling op de Kik-blockchain gewoon door. Momenteel migreert het project naar Solana. Tot dusver zijn 27 apps geïntegreerd in het ecosysteem van Kin.

Leave a Reply