blog

Rondje langs de velden: is 8.160 dollar de bodem voor bitcoin?

By 2 maart 2020No Comments

In nauwelijks vier dagen tijd verloor bitcoin vorige week ruim duizend euro aan waarde. Sommige analisten wijten de daling aan de spreiding van het coronavirus, anderen vinden het een logische correctie na een snelle stijging. De vraag is nu, is dit de bodem? Een rondje langs de velden.

Bodem ligt op 8.160 dollar

Volgens cryptocurrency trader Josh Rager kan de bitcoin koers zakken tot uiterlijk 8.160 dollar (7.365 euro). Op deze prijs is het handelsvolume op derivatenbeurs CME Group namelijk relatief hoog.

Bij CME Group kan je handelen in bitcoin futures. Je handelt niet direct in bitcoin, maar speculeert op een stijging of daling. Indirect hebben handelaren op deze beurs veel invloed op de koers. Hier lees je hoe dat werkt. 

Meer investeerders speculeren op stijging

Een andere analist valt het op dat er meer investeerders speculeren op een stijging. Op de grafiek hieronder is te zien dat het aantal shortposities een stuk lager is dan het aantal longposities op cryptobeurs Binance. Ondanks de prijsdaling blijven investeerders dus positief.

Verderop voegt Cryptohamster toe: “Statistisch gezien denk ik dat de kans groter is dat de koers omhoog gaat. Maar als de dalende trend sterk is, dan kan bitcoin nog verder zakken.”

Angst op de cryptomarkt

Volgens de Fear & Greed index van alternative.me heerst er nu veel angst op de markt. Deze index is een afgewogen gemiddelde van verschillende factoren, waaronder de recente prijsbewegingen en het sentiment op social media.

En hoewel het tegenstrijdig lijkt, is dat juist een reden om optimistisch te zijn. Of zoals topinvesteerder Waren Buffet zegt: ‘Be fearful when others are greedy, and greedy when others are fearful’. Wanneer er veel angst op de markt heerst is dat vaak juist een indicator dat de bodem is gevonden.

Wat denk jij? Heeft bitcoin de bodem gevonden, of zakt de koers nog verder? Laat het weten in een reactie!

Leave a Reply