blog

Ripple (XRP) stijgt naar 0,92 dollar op Coinbase, in afwachting van airdrop Flare en Spark

By 24 november 2020No Comments

De XRP-prijs steeg vannacht tot meer dan 0,92 dollar op de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase. Vervolgens daalde de koers binnen enkele seconden met ongeveer 30%. Dit was het hoogste prijsniveau sinds mei 2018.

Rally komt door Coinbase

Hierboven zie je de koers van XRP uitgedrukt in dollars op Coinbase. De rally werd blijkbaar aangedreven door Coinbase-gebruikers, aangezien de prijs van XRP niet dezelfde hoogte bereikte op andere beurzen. Bitstamp en Binance bijvoorbeeld, kenden een maximum van slechts 0,79 dollar tijdens dezelfde piek. De rally zorgde voor een stijging van 227%.

Coinbase en bullrun

Op het moment dat XRP 0,92 dollar bereikte crashte Coinbase en werd #coinbase trending op Twitter in de Verenigde Staten. Terwijl de officiële statuspagina van Coinbase momenteel zegt dat alles normaal werkt, laten veel Twitteraars hun ongenoegen weten. Zij het met een knipoog.

De rally is mogelijk eind oktober gestart toen een anonieme walvis op dat moment 50 miljoen dollar aan XRP naar Bitstamp stuurde. Sindsdien heeft de cryptocurrency een sterke parabolische uptrend gekend, met 137% groei in de afgelopen week.

Negatieve funding

Vóór de prijspiek en de onmiddellijke crash merkte de populaire pseudonieme handelaar cryptoSqueeze op dat het financieringspercentage voor XRP negatief werd.

Vrij vertaald: ‘Negatieve financiering op XRPUSDT op FTX en OKeX. Wat kan er fout gaan?’
Tijdens de rally bleef het financieringspercentage voor het XRP eeuwigdurende swapcontract op Binance 0,01%. Dit betekende dat er bijna perfecte balans was tussen kopers en verkopers, aangezien de prijs in één dag met meer dan 35% steeg.

Airdrop Spark tokens van Flare

Veel analisten wijzen ook op de komende airdrop van het Flare network als mogelijke reden voor de stijging. Het nieuwe Flare-platform is een platform dat klanten helpt smart contract-diensten uit te voeren op XRP, met behulp van een virtuele machine die wordt ondersteund door Ethereum. De bijbehorende munt wordt Spark genoemd. In totaal worden er 45 miljard aan Spark tokens uitgedeeld tijdens de airdrop. XRP investeerders ontvangen deze 1:1. Bij 100 XRP ontvang je dus 100 Spark tokens.

Leave a Reply