blog

PayPal directeur Dan Schulman: ‘Bitcoin kan veel meer waard worden in de toekomst’

By 23 november 2020No Comments

Eind oktober kwam het verrassende nieuws dat PayPal cryptocurrenncy’s zoals bitcoin, ethereum en litecoin gaat aanbieden. Vandaag was PayPal-directeur Dan Schulman te gast bij Squawk Box van CNBC om meer tekst en uitleg te geven. En spoiler alert: de toekomst van bitcoin is zonnig.

Geen wonder dat mensen overgaan op digitale valuta.

Op de dag van de aankondiging van PayPal schoot bitcoin door 12.000 dollar en 13.000 dollar heen. Op het moment van schrijven staat de teller op meer dan 18.500 dollar. Maar wat is volgens Schulman de werkelijke waarde van bitcoin?

“Alle vormen van geld zijn gebaseerd op vertrouwen. Wanneer je een stapje terug doet, zie je dat het gebruik van cash geld tijdens de pandemie enorm achteruit is gegaan. Niemand wil meer met cash betalen. Iedere industrie is aan het digitaliseren, ook de financiële industrie. Het is geen wonder dat mensen overgaan op een digitale valuta.”

Naast cryptocurrency’s denkt Schulman dat centrale banken ook een grote rol gaan spelen: “Het is niet de vraag als, maar wanneer centrale banken een eigen digitale valuta gaan uitgeven.”

Niet alleen kopen, verkopen en beheren

Klanten van PayPal kunnen cryptocurrency’s kopen, verkopen en beheren. Maar daarnaast kunnen zij hun crypto’s ook gebruiken om te betalen in ruim 28 miljoen winkels die PayPal accepteren als betaalmiddel. Volgens Schulman zal deze mogelijkheid het gebruik van crypto’s als betaalmiddel enorm doen toenemen.

Bitcoin heeft nog veel potentie

De vooruitzichten van bitcoin zijn positief. Veel analisten verwachten dat bitcoin kan groeien naar minstens honderdduizend dollar. Maar hoe ziet Schulman de toekomst van bitcoin in?

“Dat is natuurlijk moeilijk te voorspellen. Ik denk dat er steeds meer use-cases voor cryptocurrency’s. Naarmate een cryptomunt meer wordt gebruikt als betaalmiddel, wordt de koers minder volatiel. Cryptocurrency’s zijn dan niet meer een activa, maar ook een middel om mee te betalen. Als dat gebeurt, wordt de koers stabieler. Uiteindelijk geloof ik dat bitcoin in waarde kan toenemen.”

Leave a Reply