blog

Ripple (XRP) koers stijgt met 5% in aanloop naar Swell-conferentie

By 18 oktober 2019No Comments

Gisteren was een mooie dag voor cryptocurrency. Veel coins stonden en staan nog steeds in het groen waaronder XRP. De munt steeg bijna 5% in waarde. Dit lijkt een terugkerend patroon te worden. Over twee weken is de jaarlijkse Swell-conferentie van Ripple en ook bij voorgaande edities zag je de koers voorafgaand aan het evenement opbloeien.

xrp ripple koers stijging

XRP steeg naar 27 eurocent

Op dit moment lijkt die groei afgekoeld, de afgelopen 24 uur steeg de waarde met 2,16% naar 27 eurocent. De koers heeft zich goed hersteld, want twee weken geleden was de waarde gedaald naar 22 eurocent.

Op de korte termijn lijkt de koers van XRP er dus goed uit te zien, zeker met Swell in het vooruitzicht. De conferentie is op 7 en 8 november.

MoonOverlord, een populaire cryptocurrency analist op Twitter, sprak recent over XRP en legde uit dat hij van mening is dat XRP op de korte termijn meer ruimte heeft om te klimmen. Hij denkt dat de groene golf voorlopig nog niet stopt.

Het lijkt ook of het opwaartse momentum van XRP deze run onafhankelijk beweegt van de koers van bitcoin. Dit zou zomaar kunnen betekenen dat de koers van XRP blijft stijgen, ook al beweegt de prijs van bitcoin zich vooral zijwaarts.

Elk jaar Swell

Cryptocurrency is nog redelijk nieuw dus als er wordt gesproken over trends uit het verleden, dan worden er vaak maar twee of drie voorbeelden aangehaald. Kijk bijvoorbeeld naar de prijsverwachtingen rondom bitcoins block halving, er zijn hiervoor maar drie halveringen geweest, vraag jezelf dus altijd af hoe realistisch de verwachtingen kunnen zijn.

Dat geldt uiteraard ook voor de historische trends vlak voor de Swell-conferentie. Deze conferentie heeft (pas) twee keer plaatsgevonden en elke keer ging er een XRP bullrun aan vooraf. Hoogstwaarschijnlijk komt die run door hype en door mogelijke verwachte aankondigingen die Ripple kan doen.

Galaxy legt uit dat je voor de conferentie long moet gaan, om vervolgens meteen XRP te shorten. In 2017 steeg de koers met 115% om vervolgens weer met 43% te dalen. Een jaar later waren de cijfers nog spectaculairder, 220% en -51%.

Is drie keer scheepsrecht? Ga je XRP inslaan of juist verkopen? Of, en dat kan natuurlijk ook, laat je het voor wat het is?

Koop XRP

Disclaimer: dit is geen koopadvies. De handel in cryptocurrency’s brengt een significant risico met zich mee. Investeer dus alleen met geld wat je kan missen.

Leave a Reply