blog

Ripple wil concurrentie met Ethereum aangaan om DeFi

By 20 januari 2021No Comments

Asheesh Birla is de algemeen directeur van Ripplenet en ze verwacht dat fintech-bedrijven in 2021 serieuze concurrenten worden van traditionele banken. Daarnaast wil Ripple de concurrentie met Ethereum aangaan.

Crypto neemt oude bedrijven over

Birla gaat nog iets verder en ze voorspelt dat een cryptocurrency-bedrijf binnenkort een oude financiële instelling zou kunnen overnemen:

‘Het tij keert. Het is mogelijk dat we het komende jaar zelfs zien dat een fintech- of cryptocurrency-bedrijf een traditionele financiële instelling overneemt.’

Op Ripple.com heeft het team van Ripple een uitgebreide vooruitblik op 2021 geschreven.

Strengere regelgeving nodig

De crypto- en fintechindustrie kan dit alleen waarmaken als er strengere regelgeving komt aldus Ripple. Ze kijken dan ook uit naar wat Biden hierin kan betekenen:

‘Intelligente, goed doordachte regelgeving die effectief wordt gecommuniceerd en uniform wordt toegepast, kan bijdragen aan een gelijk speelveld en innovatie en verdere algemene acceptatie hier in de VS mogelijk maken.’

Na jarenlang te hebben geroepen om duidelijkheid over de regelgeving, werd Ripple in december aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission. Gary Gensler is het nieuwe hoofd van de SEC, en heeft gezegd dat de focus ligt op speciale acquisitiebedrijven (SPAC), fintech-bedrijven en misbruik van cryptocurrency.

Concurreren met Ethereum om DeFi

Ripple heeft nog een ander ambitieus doel voor ogen, namelijk concurreren met Ethereum. Ethereum domineert de DeFi-sector en daar is Ripple het niet mee eens.

Michael, het hoofd van DeFi van Ripple, voorspelt dat Ethereum ten minste een kwart van zijn waarde zal verliezen die in verschillende protocollen wordt ingezet vergeleken met andere blockchains:

‘Ik geloof dat ten minste 25% van de waarde die tegen het einde van 2021 in DeFi wordt geïmplementeerd, op andere netwerken dan Ethereum zal zijn.’

In theorie zou het kunnen, maar dan moeten heel veel op de goede plek vallen. In december steeg de koers van XRP nadat bekend werd dat XRP-houders gratis Spark tokens zouden krijgen. Deze tokens zijn van het Flare netwerk en dit is speciaal bedoeld voor het aanmaken van nieuwe tokens, aansluiten op gedecentraliseerde beurzen en DeFi.

Leave a Reply