blogExchanges

Azië domineert futures op Bitcoin en Ethereum

By 20 januari 2021No Comments

Voor Nederlanders is het altijd spannend wakker worden. Terwijl wij slapen wordt er volop gehandeld in de rest van de wereld, en dan vooral in Azië. Houd het zelf maar eens in de gaten, grote pieken of dalen gebeuren vaak rond hetzelfde tijdstip, een paar uur voor Nederland wakker wordt. Onderzoeksbureau Messari heeft zich verdiept in het Aziatische cryptolandschap en onthulde dat werelddeel verantwoordelijk is voor bijna de helft van alle handel in cryptocurrency.

Marktleiders in Azië

Analiste Mira Christanto schreef het rapport en zij bevestigt dat China, Japan, Korea, Hong Kong en Singapore marktleiders zijn met ontzettend veel liquiditeit. Ze keek ook naar de andere landen (zoals Indonesië) en ziet veel potentie. Ze schrijft:

‘Aangezien Azië goed is voor 60% van de wereldbevolking, zijn infrastructuurbedrijven over de hele wereld geïnteresseerd in het aanboren van de groeiende markt. Eind vorig jaar bevonden zich zes van de tien grootste crypto unicorns ter wereld in Azië. Tegenwoordig is van de top 20 tokenprojecten meer dan 40% van de marktkapitalisatie gevestigd in Azië. Aziatische bedrijven zijn ook goed voor 98% van de futures op ethereum en 94% van de futures op bitcoin.’

Een unicorn is een start-up ter waarde van minimaal 1 miljard dollar.

Bron: Messari

Ander handelsgedrag

Ze ging ook in op het verschil in gedrag tussen handelaren uit het oosten en het westen:

‘Oost-Azië (voornamelijk China) wordt gedomineerd door grotere transacties, 90% van het volume is boven de 10.000 dollar. Oost-Azië houdt zich bezig met meer kortetermijntransacties over een grotere verscheidenheid aan activa, vergeleken met Noord-Amerika, waar de focus meer ligt op langetermijnbezit van Bitcoin.’

Europa en VS samen

Ze bestudeerde ook data van Chainalysis en concludeerde dat Azië, in een periode van 12 maanden tot juni 2020, goed was voor 43 procent van de wereldwijde handel in cryptocurrency. Dit komt neer op 300 miljard dollar aan transacties. In die periode kon Azië zich meten met de VS en Europa samen.

Invloed op mining groot

Zoals in de intro ook staat, in onze ochtenduren wordt er flink gehandeld in Azië. Tijdens de recente rally op de cryptomarkt begonnen verschillende dalingen tijdens ‘Aziatische handelsuren.’ Dit zorgde voor commentaar op social media dat de invloed van Azië op de markt heel groot is. Zes van de tien grootste cryptobedrijven ter wereld zijn gevestigd in Azië, dus niet gek dat de invloed groot is.

Dit zijn Binance, Bitmain, Canaan, Block.one, Ebang en Liquid, en hiervan houdt de helft rechtstreeks verband met minen van bitcoin. Volgens het rapport heeft China momenteel 65% van de rekenkracht op het netwerk in handen, maar Maleisië staat ook in de top vijf en is goed voor 4,33%.

Leave a Reply