blog

Ripple wil aandelen uitbrengen op beurs, na afloop rechtszaak SEC

By 29 april 2021No Comments

Tijdens een presentatie zei Yoshitaka Kitao, de CEO van de Japanse financiële gigant SBI Group, dat Ripple naar de aandelenbeur zou kunnen gaan.

Kitao zegt dat mede-oprichter Chris Larsen wil dat het bedrijf in die richting beweegt:

‘Na de huidige rechtszaak zal Ripple openbaar worden … Chris wil dat doen.’

Ripple niet de eerste, maar ook niet de laatste

Larsen en de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, zijn als twee handen op één buik. Laatstgenoemde zei in januari 2020 in Davos nog dat Ripple een goede kandidaat kan zijn voor een IPO, ofwel een beursgang met nieuwe aandelen.

‘In de komende 12 maanden zul je IPO’s zien in de crypto / blockchain-ruimte. We zullen niet de eerste zijn en we zullen niet de laatste zijn, maar ik verwacht dat we voorop lopen … het is een natuurlijke evolutie voor ons bedrijf.’

Eerst rechtszaak afwachten

Deze plannen zijn waarschijnlijk vooruitgeschoven, Ripple heeft op dit moment andere zorgen. Terwijl de aandelen van cryptobeurs Coinbase al worden verhandeld op Nasdaq, is Ripple momenteel verwikkeld in een juridische strijd met de SEC.

SBI Group, de grootste externe aandeelhouder van Ripple, is al lang een groot voorstander van XRP, dat in Japan wordt behandeld als een cryptovaluta. Het Japanse bedrijf kan ook dit jaar een winstuitkering verwachten van Ripple.  In december zei Kitao dat de juridische situatie van Ripple in de VS geen grote invloed zou hebben op de zakelijke transacties in de rest van de wereld.

Ontdek je plekje

Ripple is dus nog verwikkeld in een juridische strijd met de Amerikaanse financiële waakhond. Op dit moment zit de rechtszaak in een ontdekkingsfase, waar beide partijen informatie verzamelen. Ripple denkt dat er vies spel wordt gespeeld door de SEC, en heeft rechter Sarah Netburn gevraagd of de SEC interne communicatie over de zaak publiceert.

De kwestie zal worden besproken tijdens een telefonische conferentie op 30 april. Verwacht wordt dat de hele rechtszaak uiterlijk 16 augustus afgehandeld is. Bij een positieve uitkomst voor Ripple, zou het een extra steek voor de SEC zijn als ze op dat moment een beursgang aankondigen.

Leave a Reply