blog

Deze grootbank geeft drie redenen waarom Ethereum beter is dan Bitcoin

By 29 april 2021No Comments

De Amerikaanse grootbank JPMorgan Chase zegt te weten waarom Ethereum betere cijfers kan overleggen dan Bitcoin, en verwacht dat die trend zich zal voortzetten.

April beter voor Ethereum dan voor Bitcoin

In een bericht aan beleggers van 27 april lijken analisten van de Amerikaanse bankgigant JPMorgan extreem optimistisch te zijn geworden over Ethereum, waarbij ze opmerken dat het zijn grote broer Bitcoin dit jaar heeft verslagen. Althans, als het gaat om groeipercentage van de koersen.

In april is de Ethereum koers tot dusver 45% gestegen tot het huidige niveau, terwijl de Bitcoin koers in dezelfde periode met 9% is gedaald. Dit heeft ertoe geleid dat de marktdominantie van bitcoin onder de 50% is gezakt.

Inhoudelijk verschil

JPMorgan wees erop dat er een inherent verschil is tussen de twee activa, waarbij bitcoin vooral gezien wordt als opslag van waarde. Ze noemen Ethereum juist als een technologie en de ruggengraat van de hele crypto-native economie, die veel meer is dan alleen een ruilmiddel. Sassano is het daarmee eens:

Drie redenen voor Ethereum

Business Insider schrijft dat analisten van de Amerikaanse bank drie redenen hebben verzonnen.

‘Voor zover het bezitten van een aandeel in de potentiële activiteit van Ethereum waardevoller is, zo luidt de theorie, zou ether op de lange termijn beter moeten presteren dan bitcoin.’

De eerste reden die ze noemden, was dat bitcoin te maken heeft gehad met een liquiditeitsschok, maar Ethereum had hier geen last van. Hefboomhandelaren op derivatenmarkten werden geliquideerd en de prijzen van Bitcoin kelderden, wat leidde tot een correctie van 27%.

Ze gaan verder met de reden nummer twee: ‘In een markt met een aanzienlijk hogere spotomzet is het aannemelijk dat de onderliggende basis van longs (in ether) minder afhankelijk is van hefboomwerking in de vorm van futures en swaps, dan bitcoin.’

Met andere woorden, Ethereum lijdt minder onder de volatiele prijsdalingen die worden veroorzaakt door posities met een te grote hefboomwerking en is daardoor erin geslaagd om beter te presteren dan Bitcoin.

Als derde reden zeggen ze dat het aantal transacties per seconde, en dus de transactiesnelheid, hoger ligt bij Ethereum dan bij Bitcoin. Volgens JP Morgan komt dit waarschijnlijk door toegenomen activiteit op DeFi en andere platforms.

Strategen van de bank zeggen dat vanwege DeFi, Ethereum zeer liquide is in vergelijking met bitcoin. Volgens sommige schattingen is 11% van ETH liquide, tegenover 4% bij BTC.

Ethereum koers vs Bitcoin

In dollar- en eurowaarde heeft Ethereum deze week meerdere malen zijn all time high gebroken. Maar uitgedrukt in Bitcoin (sats), heeft Ethereum nog lang geen hoogtepunt bereikt. Wel staat de munt nu op een belangrijk punt, Ether is op dit moment net iets meer waard dan 0,05 BTC.

Naast dat het een mooi rond getal is, is dit in het verleden ook een weerstand gebleken. Het is spannend om te zien of Ether met overtuiging hier doorheen kan beuken.

Bron: Tradingview

Leave a Reply