blog

Ripple aangeklaagd door investeerder Tetragon

By 6 januari 2021No Comments

De gifbeker is nog niet leeg voor Ripple en de XRP-army. Ripple wordt geconfronteerd met een nieuwe rechtszaak, dit keer van een van zijn grootste investeerders.

Een paar weken geleden trok de SEC de toekomst van Ripple in twijfel met een spraakmakende rechtszaak waarin wordt beweerd dat XRP een niet-geregistreerde security is. Dat heeft niet alleen gezorgd voor angst op de markt voor XRP, maar nu blijken investeerders ook niet immuun voor dit nieuws.

Aandelen terugkopen

Tetragon Financial Group, de grootste investeerder van Ripple’s 200 miljoen dollar Series C, heeft het bedrijf Ripple aangeklaagd. Dit is een reactie op de recente aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), volgens een artikel van Bloomberg.

De investeerder diende maandag zijn klacht in bij Delaware Chancery Court en probeert af te dwingen dat Ripple zijn preferente aandelen terugkoopt. Volgens de aanklacht zou Tetragon hier contractueel recht op hebben.

Tijdelijk huisverbod

Tetragon wil ook voorkomen dat Ripple contant geld of andere liquide middelen gebruikt totdat de betaling is uitgevoerd. Het bedrijf heeft de rechtbank om een ​​tijdelijk huisverbod, een voorlopige voorziening en een versneld proces gevraagd.

Reactie Ripple

Na de publicatie van dit rapport heeft Ripple de juridische indiening behandeld in een verklaring op haar website, hier staat:

‘In de Series C-investeringsovereenkomst van Ripple is er een bepaling dat als XRP wordt beschouwd als een zekerheid op doorlopende basis, Tetragon de optie heeft om Ripple hun Ripple-eigen vermogen te laten terugkopen. Aangezien een dergelijke beslissing niet is genomen, heeft deze rechtszaak geen verdienste. We zijn teleurgesteld dat Tetragon op oneerlijke wijze probeert te profiteren van het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving hier in de Verenigde Staten. De rechtbanken zullen deze duidelijkheid verschaffen en we hebben alle vertrouwen in ons standpunt.’

Reactie markt

De markt heeft door deze nieuwe aanklacht nog minder vertrouwen gekregen in XRP, de munt van Ripple. De XRP koers is met 3,37% gedaald de afgelopen 24 uur. Gisteren werd ook bekend dat Grayscale al zijn XRP-contracten sluit.

Bron: https://btcdirect.eu/nl-nl/ripple-koers

Leave a Reply